Aproape toată armata rusă se află pe frontul din Ucraina, spune secretarul britanic al Apărării

Aproape toată armata rusă se află pe frontul din Ucraina, spune secretarul britanic al Apărării

O reuniune a miniștrilor apărării din cadrul NATO este în curs de desfășurare la Bruxelles pentru a doua zi, aliații occidentali discutând despre modul în care pot consolida apărarea Ucrainei împotriva forțelor rusești.

Majoritatea militarilor ruși se află pe frontul din Ucraina

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că Rusia nu a fost capabilă să "străpungă" apărarea Ucrainei și că 97% din armata sa este estimată a fi în Ucraina, potrivit Agerpres.

Wallace a declarat că Marea Britanie nu va trimite în curând avioane de luptă în Ucraina. El a spus că accentul este pus pe asigurarea rezilienței pe termen lung a Kievului.

Secretarul apărării a fost, de asemenea, nevoit să nege informațiile potrivit cărora ar fi amenințat că va demisiona dacă nu vor fi majorate cheltuielile de apărare ale Regatului Unit

Tancurile sunt în fruntea agendei.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a scris aseară pe Twitter că se așteaptă ca tancurile să fie un punct de discuție important între aliații NATO astăzi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”