Aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina, estimează Londra şi Washington: „Sunt carnea de tun a lui Putin”

Aproximativ 15.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina, estimează Londra şi Washington: „Sunt carnea de tun a lui Putin”

Richard Moore, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Marii Britanii (MI6), a declarat joi că un bilanţ de 15.000 de morţi în rândul ruşilor este „probabil o estimare prudentă" şi o „adevărată lovitură dură" pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care a sperat într-o victorie rapidă împotriva Ucrainei fără pierderi atât de mari, potrivit Agerpres .

„Este aproximativ acelaşi bilanţ ca acela din cei zece ani petrecuţi în Afganistan în anii 1980", a adăugat el la Forumul privind securitatea din Aspen, în Munţii Stâncoşi.

"Şi nu vorbim aici despre tineri din clasa de mijloc din Sankt Petersburg sau Moscova", a apreciat el. „Aceştia sunt copii săraci din Rusia rurală, provin din oraşe muncitoare din Siberia şi sunt în mare parte din minorităţi etnice. Sunt carnea lui de tun", a spus el.

Cu o zi înainte, directorul CIA a făcut o estimare similară. Pierderile ruseşti sunt „de aproximativ 15.000 de morţi şi poate de trei ori mai mulţi răniţi", a spus Bill Burns.

„Acestea sunt pierderi semnificative. Ucrainenii au suferit de asemenea pierderi, probabil mai puţine, dar pierderi semnificative", a adăugat şeful agenţiei americane de informaţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...