Arabia Saudită dă lovitura. Zeci de fotbaliști de legendă ai Italiei vor lucra la naționala din Golf

Arabia Saudită dă lovitura. Zeci de fotbaliști de legendă ai Italiei vor lucra la naționala din Golf

Roberto Mancini a demisionat recent de la cârma naționalei Italiei, urmând să fie înlocuit de Luciano Spaletti, fostul antrenor al lui Napoli. El a preluat reprezentativa Arabei Saudite, unde își va duce un staff format din cel puțin 20 de persoane.

Roberto Mancini a lăsat Italia pentru Arabia Saudită. Foto Profimedia

Fostul selecționer al "Squadrei Azzurra" va avea în Arabia Saudită un salariu anual de 40 de milioane de euro. Șefii fotbalului din Golf vor trebui să plătească alte persoane care îl vor ajuta pe italian, mai toate foste glorii ale ”macaronarilor”

Mancini nu va merge singur în Golf, ci alături de un staff consistent, alcătuit în totalitate din compatrioți. Antrenori secunzi vor fi trei foști mari fotbaliști, Alberico Evani (60 de ani, AC Milan, Sampdoria, Reggiana), Fausto Salsano (60 de ani, Sampdoria, Empoli, Parma, AS Roma) și Attilio Lombardo (57 de ani, Cremonese, Sampdoria, Juventus, Crystal Palace, Lazio).

Și medicii vor fi din Italia

Postul de tactician va fi ocupat de Antonio Gagliardi (40 de ani), Massimo Battara (60 de ani) se va ocupa de pregătirea portarilor, preparatori fizici vor fi Andrea Scanavino (47 de ani) și Claudio Donatelli (49 de ani), Giulio Nuciari (ex-AC Milan, Monza, Sampdoria) și Mauro Sandreani (ex- AS Roma, Vicenza, Genoa, Modena, Rimini) vor ocupa funcțiile de analiști video, iar Agostino Allesio (Al Fateh) va fi maseur.

Presa italiană a dezvăluit că noul staff ar mai putea fi completat cu alți zece medici, nutriționiști, maseuri și kinetoterapeuți din Italia, în perioada următoare. Pe lista lui Roberto Mancini s-ar putea adăuga și Gabriele Oriali (70 de ani, Inter Milano, Fiorentina), în poziția de team manager.

Roberto Mancini a surprins în urmă cu două săptămâni, când și-a dat demisia de la naționala Italiei, cu care a câștigat Euro 2020. Deși a negat că oferta din Arabia Saudită a fost motivul, el s-a înțeles cu reprezentanții fotbalului din Golf să preia echipa națională. Antrenorul italian a declarat că a părăsit ”Squadra Azzurra” pentru că i-a fost schimbat tot staff-ul de șefii federației.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat