Arad: 31 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Arad: 31 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au prins, în ultimele 48 de ore, 31 de migranţi din Afganistan, Siria şi Pakistan care au încercat să treacă frontiera ilegal în Ungaria, unii dintre ei fiind solicitanţi de azil în România.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II a fost verificată remorca unui camion condus de un cetăţean turc, care transporta anvelope în Ungaria. Şoferul le-a semnalat poliţiştilor de frontieră faptul că, în timp ce aştepta la rând pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, a auzit zgomote din semiremorca automărfarului.

"Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, zece persoane. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, şapte adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 12 şi 22 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România", informează, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

În zona localităţii de frontieră Vărşand, un echipaj care efectuau misiuni de supraveghere şi control a căilor rutiere a depistat, în trei autoturisme înmatriculate în România şi conduse de cetăţeni români, 12 străini care "nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră". În urma cercetărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, un copil de 14 ani şi 11 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani.

Într-un camion care transporta metale din Bulgaria în Italia, verificat în PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse nouă persoane din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 25, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile, migranţii ar putea fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro