Arad: Apele revărsate ale Crişului Alb acoperă peste 800 de hectare în zona Almaş - Dieci

Arad: Apele revărsate ale Crişului Alb acoperă peste 800 de hectare în zona Almaş - Dieci

Suprafeţele de teren agricol inundate s-au dublat în 24 de ore, în zona Almaş - Dieci, unde Crişul Alb s-a revărsat şi acoperă acum aproximativ 900 de hectare, în timp ce drumul judeţean Dieci - Revetiş rămâne închis traficului, din cauză că este inundat.

Primarul comunei Almaş, Aurel Costea, a declarat, pentru AGERPRES, că râul a crescut în ultimele ore, iar marţi dimineaţă s-a revărsat pe alte terenuri agricole.

"Drumul dintre Almaş şi Dieci, de la gară până la pod, este acoperit cu o lamă de apă de 15 centimetri pe circa 1.200 de metri, aşa că se poate circula doar cu tractoare sau camioane. Acum avem 600 - 700 de hectare de teren agricol inundate, ieri aveam în jur de 200. Din păcate, Crişul este încă în creştere uşoară", a spus primarul.

El a precizat că apa nu a ajuns deocamdată la gospodăriile din comună şi că Primăria acţionează cu utilaje pentru decolmatarea unor şanţuri şi canale pluviale.

La Dieci, în jur de 200 de hectare de terenuri erau acoperite, marţi dimineaţă, de apele revărsate ale Crişului Alb.

"Drumul Dieci - Revetiş rămâne închis, e inundat pe mai multe segmente, în total circa 350 de metri. Lama de apă este de până la 35 de centimetri. Mai avem inundat drumul Dieci - Crocna, pe o lungime de circa 200 de metri şi o lamă de apă de 20 de centimetri, dar pe acesta se circulă, chiar dacă mai greu. Deocamdată nu avem afectate gospodării", a spus primarul din Dieci, Ştefan Galea.

DJ 708 Dieci - Revetiş a devenit necirculabil luni dimineaţă, când în zona Almaş - Dieci apele Crişului Alb inundaseră în jur de 450 de hectare de terenuri agricole.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni o nouă avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru Crişul Alb, valabilă până marţi la ora 24,00. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...