Arad: Aproximativ 50 de migranţi, prinşi la frontieră ascunşi în două camioane sau încercând să treacă în Ungaria pe jos

Arad: Aproximativ 50 de migranţi, prinşi la frontieră ascunşi în două camioane sau încercând să treacă în Ungaria pe jos

Aproximativ 50 de migranţi au fost prinşi, în ultimele 24 de ore, încercând să treacă graniţa ilegal în Ungaria, ascunşi în două camioane sau mergând pe jos, pe câmp, în judeţele Bihor şi Arad.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş II, în timp ce verificau amănunţit două camioane, autorităţile au descoperit 44 de străini ascunşi în remorci.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, cei doi şoferi, cetăţeni turci, transportau role de aluminiu ambalate în cutii de lemn din Turcia în Polonia.

"În urma efectuării controlului asupra mijloacelor de transport, în interiorul acestora au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, 44 cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Afganistan, dintre care 28 erau bărbaţi, 14 femei şi doi copii. Cei 44 de cetăţeni străini au vârste cuprinse între 7 şi 45 de ani şi sunt solicitanţi de azil în România", se arată în comunicat.

În zona oraşului arădean Nădlac, în timpul acţiunilor de supraveghere a frontierei, poliţiştii au observat, la aproximativ 100 de metri de graniţa cu Ungaria, cinci persoane care se deplasau pe jos pe câmp.

"Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc şi Algeria cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani", precizează Poliţia de Frontieră Arad.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...