Arad: Coloane de camioane la frontiera cu Ungaria; şase ore se aşteaptă la PTF Nădlac II

Arad: Coloane de camioane la frontiera cu Ungaria; şase ore se aşteaptă la PTF Nădlac II

Coloane de camioane s-au format, marţi, în principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, iar la Nădlac II se aşteaptă şase ore pentru ieşirea din ţară pe arterele dedicate traficului greu, autorităţile informând că situaţia este provocată de implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră de către partea ungară.

"În acest sens, au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează împreună cu poliţiştii maghiari. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi fluidizarea traficului. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere", a informat Poliţia de Frontieră.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, cel mai mult se aşteaptă în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II - 360 de minute pe sensul de ieşire din România, pe arterele dedicate traficului greu. Pe sensul de intrare în ţară, aici se aşteaptă 180 de minute.

La Nădlac I se aşteaptă 60 de minute atât la ieşirea din ţară, cât şi la intrare, iar la Vărşand se aşteaptă trei ore pentru a se ieşi din România.

În judeţul Bihor, timpii de aşteptare pentru camioane sunt de 70 de minute la Borş I şi 100 de minute la Borş II, în timp ce la PTF Petea, în Satu Mare, se aşteaptă 150 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară pentru camioane.

De asemenea, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei că miercuri, între orele 01,00 şi 06,00 (orele României), traficul transfrontalier prin Petea şi Urziceni va fi sistat temporar pentru toate tipurile de mijloace transport (autoturisme, microbuze, autocare, camioane etc.), pentru că vor avea loc lucrări de mentenanţă efectuate la sistemul informatic maghiar. Şoferii sunt sfătuiţi să folosească alte puncte de tranzitare a frontierei cu Ungaria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”