Arad: Cozi pe distanţe de 15 kilometri la automarfarele ce vor să iasă din ţară pe la PTF Nădlac II

Cel mai tranzitat punct de trecere a graniţei din vestul României a fost, în perioada 12 - 14 martie, Nădlac II - Csanadpalota, de pe autostrada A1, pe aici trecând aproximativ 6.000 de autocamioane, a informat miercuri, printr-un comunicat de presă, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Arad.

Potrivit sursei citate, circulaţia autocamioanelor se desfăşoară cu dificultate, în condiţiile în care conducerea Poliţiei de Frontieră Arad a luat măsuri speciale pentru fluidizarea traficului prin punctul de trecere a frontierei, lucrându-se pe cinci benzi de ieşire din ţară în loc de două, cât este prevăzut pentru acest punct. Circulaţia autoturismelor şi a autocarelor nu este afectată.

Coloana de autocamioane are o lungime de aproximativ 15 kilometri, acestea fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii A1 Arad - Nădlac.

Poliţiştii de frontieră susţin că aglomeraţia s-a creat ca urmare a numărului mare de camioane care doresc să iasă din ţară, dar şi din cauza controalelor amănunţite făcute de partea maghiară.

"Mai mult, aglomeraţia pe sensul de ieşire din ţară a crescut şi mai mult după ce autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad cu privire la faptul că în perioada 14.03.2018, ora 23.00 (ora României) - 15.03.2018, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile. Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie (Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, n.red.) este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare", a precizat purtătorul de cuvânt al al STPF Arad, agent şef Mihaela Leş.

Conform acesteia, din acest motiv, în ultimele ore aglomeraţia a crescut şi mai mult, afectând şi alte PTF-uri prin care pot trece camioane. Astfel, la PTF Vărşand se aşteaptă circa 60 de minute, iar la PTF Nădlac I, pe DN 7, se aşteaptă aproximativ 20 de minute

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitării doar a unora dintre aceste PTF- uri. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios