Arad: Doi bărbați au fost reținuți pentru sustragerea unor recipiente cu o substanță ce avea în compoziție uraniu

Arad: Doi bărbați au fost reținuți pentru sustragerea unor recipiente cu o substanță ce avea în compoziție uraniu

Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii arădeni, fiind bănuiți de sustragerea unor recipiente conținând o substanță ce avea în compoziție uraniu slab-radioactiv, se arată într-un comunicat de presă, remis duminică AGERPRES, de Instituția Prefectului - Județul Arad.

Potrivit sursei citate, sâmbătă, 1 iulie, a fost sesizată dispariția dintr-un depozit al unei societăți comerciale din localitatea Vladimirescu a trei recipiente conținând o substanță ce avea în compoziție uraniu sărăcit (slab-radioactiv) și a unui număr de șase colimatorii conținând de asemenea uraniu sărăcit.

La ordinul subprefectului Județului Arad, Florentina Horgea, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la fața locului s-a deplasat o echipă de primă evaluare C.B.R.N. (chimică-bacteorologică-radiologică-nucleară) a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" a Județului Arad, care a efectuat măsurători la depozitul de unde au dispărut materialele și în vecinătatea acestuia, neconstatând depășiri ale valorilor radiației naturale, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, Inspectoratul de Poliție Județean Arad a fost sesizat prin Sistemul pentru apeluri de urgență 112 de dispariția din incinta unei societăți comerciale de pe raza localității Vladimirescu a acestor bunuri.

"În urma verificărilor efectuate au fost identificați doi bărbați de 45, respectiv 56 de ani, bănuiți de sustragerea bunurilor, cei doi fiind reținuți de polițiști și urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu propunere de arestare preventivă", se spune în comunicat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Din cercetările efectuate până acum a rezultat că materialele sustrase nu prezintă pericol pentru populație, se mai arată în comunicat.

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Așa o fi?

3 Câh...

4 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

5 VIDEO Erdogan e bolnav? / Sunt suspiciuni că ar avea o boală incurabilă