Arad: Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului începând cu luna mai

Arad: Domeniul Regal Săvârşin se deschide publicului începând cu luna mai

Domeniul Regal de la Săvârşin îşi va deschide porţile pentru vizitatori din luna mai până la sfârşitul lunii octombrie, fiind accesibile pentru public Satul Regal şi Parcul Regal, care includ Muzeul Automobilului, Magazinul de Suveniruri, Grădina Ascunsă, Micul Pavilion, Lacul şi insula, Grădina Toscană, Aleea Lungă şi Aleea Stejarilor Bătrâni.

Anunţul a fost făcut vineri, pe pagina de Facebook "Familia Regală a României", în timp ce pe site-ul www.savarsinregal.ro sunt oferite detalii despre obiectivele ce pot fi vizitate.

"Castelul şi parcul de astăzi au, exact ca şi în timpul vieţii Regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital în dezvoltarea comunităţii, de aceea am şi făcut timp de atâţia ani eforturi să refacem patrimoniul construit şi patrimoniul natural. Începând cu ziua de 10 mai 2021, Satul Regal şi Parcul Regal sunt deschise vizitărilor în grupuri ghidate", scrie pe site.

 


Foto: (c) CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO


Muzeul Automobilului va fi una dintre atracţiile principale, fiind inaugurat în 2011, când Regele Mihai împlinea 90 de ani. Muzeul găzduieşte câteva maşini noi şi vechi, precum şi expoziţia de fotografii şi documente legate de pasiunea pentru automobil a Regelui Mihai. Un atelier mecanic este parte a muzeului şi cuprinde colecţia de unelte auto a fostului rege, precum şi piese originale de care s-a folosit pentru reconstituirea, de-a lungul anilor, a unor maşini militare americane.

Satul Regal este format din Muzeul Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat în aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria şi Călcătoria, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.

"Construcţia lor datează probabil de la începutul anilor 1900, dar nu este exclus să fie cu câteva zeci de ani mai în vârstă", informează www.savarsinregal.ro.

Parcul regal are în componenţă o grădină ascunsă, un pavilion, un lac cu o insulă, un teren de tenis din 1945, o grădină de trandafiri şi bolta de glicine.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!