Arad: Migranţi prinşi ascunşi în cutii de carton, într-un microbuz, la frontieră

Arad: Migranţi prinşi ascunşi în cutii de carton, într-un microbuz, la frontieră

Şapte migranţi din Vietnam şi Bangladesh au fost prinşi încercând să iasă ilegal din ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, cinci fiind ascunşi într-un microbuz, în cutii de carton, iar doi se aflau în cabina unui TIR.

În urma unei analize de risc, autorităţile de la PTF Nădlac II au verificat un microbuz ce urma să iasă din ţară, condus de un român de 36 de ani, descoperind în interiorul autoutilitarei, în zona destinată transportului de marfă, cinci persoane. Acestea stăteau în cutii de carton lipite cu bandă adezivă, conform unui comunicat de presă remis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au stabilit că este vorba de migranţi din Vietnam, două femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Ei au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor personale.

De asemenea, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat la ieşirea din ţară un român de 37 de care care conducea un TIR. Conform documentelor, transporta cablaje auto pe ruta România - Franţa. În urma controlului, însă, au fost descoperiţi, în cabina automarfarului, doi bărbaţi din Bangladesh, de 30 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trafic de migranţi, în cazul şoferilor, şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în cazul celor şapte persoane din Vietnam şi Bangladesh. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski