Arad: Peste 1.000 de persoane la protestul împotriva Guvernului

Arad: Peste 1.000 de persoane la protestul împotriva Guvernului

Peste 1.000 de persoane au protestat miercuri seara pe platoul din fața Palatului administrativ al municipiului Arad, acesta fiind cea mai mare manifestație de protest organizată în oraș în ultima perioadă.

Protestul a fost organizat prin intermediul rețelelor de socializare, ora anunțată pentru începerea manifestației fiind 18,00. Manifestația a fost îndreptată împotriva adoptării prin Ordonanțe de Urgență de către Guverna a modificării Codurilor Penale, pe multe pancarte purtate de manifestanți fiind scris cuvântul "Abrogare".

Acțiunea nu a fost autorizată de municipalitate, iar în zonă au fost masate importante efective de jandarmi și polițiști, inclusiv numeroși polițiști în civil.

În jurul orei 19,30, în Piața Revoluției se aflau circa 600 de persoane, însă numărul acestora creștea în mod vizibil, manifestanților alăturându-li-se și câteva zeci de membri ai galeriei echipei de fotbal UTA'Bătrâna Doamnă', dotați cu vuvuzele și chiar și o tobă.

În jurul orei 19.30, între protestatari au apărut câțiva membri ai PNL Arad, care i-au îndemnat pe manifestanți să mute protestul în fața sediului PSD Arad. Pentru că protestatarii au ocupat carosabilul în fața clădirii sediului PSD, polițiștii rutieri au fost nevoiți să blocheze circulația autovehiculelor în Piața Revoluției, circulația tramvaielor fiind perturbată de asemenea.

Scandările manifestanților au fost "PSD ciuma roșie", "Vrem pușcării, nu amnistii", "Fără legi cu dedicație", "Rușine! Rușine să vă fie!", "Ultima soluție! Înc-o Revoluție!", "Trădătorii", unii dintre ei purtând pancarte pe care scria: "Democrație, bun simț, respect", "Jos labele de pe Codul Penal", "În democrație hoții stau la pușcărie. Toți!", "Ăsta nu este Guvernul meu!", "Asta e trădare, nu e guvernare".

După ora 20,00, coloana de protestatari a pornit în marș, dus—întors, până în Piața Podgoria.

În jurul orei 21,00, protestatarii au pornit din nou în marș, făcând înconjurul Bulevardului Revoluției, de la Primărie până în Piața Podgoria, apoi până la Teatru și înapoi la Primărie, pe drum alăturându-se marșului și alți arădeni, trecători sau oameni care au ieșit din localuri, numărul celor din coloană fiind de circa 1.000 de persoane.

Protestul continua și la ora 22,00, dar numărul celor prezenți s-a mai redus.

Nu au fost semnalate niciun fel de incidente, protestul fiind unul pașnic.

AGERPRES / (AS — autor: Ioan Weisl; editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...