Arad: Peste 300 de persoane participă în centrul municipiului la un miting pentru susţinerea magistraţilor

Arad: Peste 300 de persoane participă în centrul municipiului la un miting pentru susţinerea magistraţilor

Peste 300 de arădeni participă, duminică seară, la un protest în centrul oraşului, în Piaţa Revoluţiei, acţiunea având ca scop susţinerea nemulţumirilor magistraţilor cu privire la modificarea cadrului legislativ din domeniul Justiţiei prin ordonanţe de urgenţă.

Protestatarii au început să se adune în Piaţa Revoluţiei după ora 18,00, în urma unei invitaţii lansate pe Facebook, pe grupul "Aradul Civic", unde se anunţa că se va cere abrogarea OUG care a declanşat proteste, vineri, în rândul magistraţilor din mai multe judeţe.

Participanţilor iniţiali, în jur de 50, li s-au alăturat grupuri de la PNL şi USR, astfel că peste 300 de persoane protestează pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Printre cei prezenţi se numără prim-vicepreşedintele PNL Arad Sergiu Bâlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi Vlad Botoş, preşedinte al USR Arad şi candidat la europarlamentare.

Se scandează împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, se flutură steaguri, iar unii participanţi folosesc vuvuzele, fluiere şi tobe pentru a atrage atenţia. De asemenea, se foloseşte o portavoce pentru transmiterea de mesaje.

La ora 18,30, o parte dintre manifestanţi au pornit în marş prin centrul oraşului, pe trotuare, în timp ce ceilalţi au rămas în Piaţa Revoluţiei.

Protestul este considerat unul spontan, iar forţe de ordine sunt mobilizate pentru supravegherea acţiunii. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Mihai Simionescu, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei