Arad: Prefectul, care se vaccinase cu AstraZeneca din lotul investigat, a făcut rapelul cu acelaşi ser

Arad: Prefectul, care se vaccinase cu AstraZeneca din lotul investigat, a făcut rapelul cu acelaşi ser

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, care fusese vaccinat cu AstraZeneca dintr-un lot investigat în urmă cu două luni, şi-a făcut rapelul cu serul de la aceeaşi companie, îndemnând oamenii să aibă încredere în medici.

"Suntem peste 67.000 de arădeni care am primit cel puţin o doză de vaccin, lucru care mă bucură şi mă face încrezător că ritmul vaccinării va continua în acelaşi mod alert. Vaccinarea este modul cel mai sigur de a ieşi din pandemie şi de a reduce semnificativ numărul cazurilor grave. Îi îndemn pe toţi arădenii să se vaccineze, dacă doresc, şi felicit toate persoanele implicate în buna funcţionare a centrelor de vaccinare, precum şi autorităţile publice care se implică pentru a crea posibilitatea vaccinării pentru fiecare arădean. Am primit astăzi doza de rapel din vaccinul AstraZeneca. Recomand tuturor arădenilor să aibă încredere în cadrele medicale, în specialiştii din domeniul medical şi să se informeze despre vaccinare sau boala COVID-19 numai din surse oficiale", a transmis Toth Csaba.

La jumătatea lunii martie, în contextul în care fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca aveau foarte puţini solicitanţi, prefectul Aradului spunea că el însuşi s-a vaccinat cu ser dintr-un lot investigat.

"M-am vaccinat cu AstraZeneca cu un lot care ulterior a fost investigat. Nu am nimic. Având în vedere şi decizia autorităţilor de la nivel european, este sigur vaccinul. Pur matematic dacă ne gândim, riscul de a dezvolta o problemă din cauza vaccinării este mult mai mic faţă de riscul de a ajunge bolnav în spital şi a face o formă gravă. (...) Chiar dacă nu oferă vaccinul o protecţie de 100%, persoanele care au contractat virusul după vaccinare au avut forme foarte uşoare de boală", declara prefectul.

La acea dată, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a decis ca peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a suspendat administrarea serului, să fie carantinate temporar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”