Arad: Traficul la intrarea în ţară prin PTF Nădlac II s-a triplat

Arad: Traficul la intrarea în ţară prin PTF Nădlac II s-a triplat

Traficul la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II s-a triplat, în ultimele 24 de ore, în urma numărului mare de muncitori români stabiliţi în alte ţări care revin în România pentru a petrece sărbătorile.

Prin PTF Nădlac II, cel mai aglomerat punct de la graniţa cu Ungaria, au intrat în România, în ultimele 24 de ore, 6.000 de autovehicule cu 20.000 de persoane, faţă de 2.000 de autovehicule cu 8.000 de persoane într-o zi obişnuită.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Matei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că la Nădlac II a fost suplimentat numărul de artere de intrare pentru autoturisme, fiind folosite nouă, între care două artere destinate camioanelor. În mod obişnuit, aici sunt folosite două sau trei artere de intrare pentru autoturisme.

Timpii de aşteptare la graniţa cu România oscilează, în funcţie de valorile de trafic, însă nu au depăşit 50 de minute, iar vineri la amiază se aştepta 20 de minute pentru control.

"Afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei este generat de Sărbătoarea Învierii Domnului, celebrată de creştinii catolici şi ortodocşi din toată lumea, precum şi de minivacanţa de 1 Mai. Au fost dispuse o serie de măsuri menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare", a precizat Filip Matei.

Aglomeraţia de la intrarea în ţară se va menţine în următoarele zile, astfel că autorităţile vor folosi la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, fiind suplimentat şi personalul de control. AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut