Arest la domiciliu, după trei ani de închisoare, pentru Leopoldo Lopez, lider al opoziției venezuelene

Arest la domiciliu, după trei ani de închisoare, pentru Leopoldo Lopez, lider al opoziției venezuelene

Leopoldo Lopez, unul din cei mai cunoscuți opozanți venezueleni, a fost eliberat sâmbătă din închisoare, după mai mult de trei ani, și trimis în arest la domiciliu, informează AFP.

În contextul unor tensiuni în creștere între regimul președintelui socialist Nicolas Maduro și opoziție, Curtea Supremă a anunțat pe Twitter că a decis eliberarea lui Lopez din motive medicale. Detenția a fost înlocuită cu arestul la domiciliu printr-o decizie adoptată vineri.

Lopez a ajuns acasă, la Caracas, împreună cu soția sa, Lilian Tintori, a anunțat — tot în rețeaua Twitter — avocatul său de la Madrid. La sfârșitul lui iunie, Lopez îi strigase din celulă soției: "Lilian, mă torturează! Denunță-i!". Vineri, aceasta declarase că i s-a permis să își viziteze soțul timp de o oră.

Martori oculari au relatat sâmbătă agenției Reuters că în fața locuinței din Caracas a lui Leopoldo Lopez s-a adunat o mulțime de simpatizanți.

Lopez, în vârstă de 46 de ani, fusese închis în februarie 2014. El este fondatorul partidului de dreapta Voluntad Popular, care s-a opus și predecesorului președintelui Maduro, Hugo Chavez, decedat în 2013.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat