Arestări la vârful serviciilor secrete în Slovacia după ce trei diplomați ruși suspectați de spionaj au fost expulzați

Arestări la vârful serviciilor secrete în Slovacia după ce trei diplomați ruși suspectați de spionaj au fost expulzați

Autoritățile slovace au reținut trei înalți oficiali din serviciile de informații și Ministerul Apărării, suspectați de spionaj, anunță publicația Dennik .

Slovacia a decis să expulzeze trei membri din personalul ambasadei Rusiei la Bratislava, suspectați de spionaj, în baza unor informaţii primite de la serviciile speciale, iar aceştia trebuie să părăsească ţara în termen de 72 de ore, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cu fermitate ambasada Federaţiei Ruse ca reprezentanţii săi să-şi desfăşoare activităţile în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice”, a precizat diplomaţia slovacă într-un comunicat.

Moscova va răspunde expulzării „nejustificate” de către Slovacia a trei angajaţi ai ambasadei Rusiei, a declarat luni un purtător de cuvânt al MAE rus.

„Acţiunea nejustificată nu va rămâne fără răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit agenţiei ruse de ştiri Interfax, preluată de Reuters.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...