Argeș: 26 de copii de la o școală din Pitești, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară; jumătate au fost internați

Argeș: 26 de copii de la o școală din Pitești, la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară; jumătate au fost internați

Zeci de copii, elevi la aceeași școală din Pitești, s-au prezentat în ultimele 24 de ore la Spitalul de Pediatrie cu simptome de toxiinfecție alimentară, jumătate dintre ei fiind internați.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Pediatrie Pitești, la secția de primiri urgențe s-au prezentat până duminică 26 de copii cu vârste între șapte și nouă ani, care prezentau diverse simptomatologii. În unitatea medicală au rămas internați 11 copii, starea lor fiind stabilă, iar doi au fost transferați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Prefectul Cristian Soare a anunțat că, potrivit primelor concluzii ale verificărilor efectuate în acest caz, este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecția alimentară. Simptomele au apărut după ce copiii, toți înscriși la after-school, au consumat alimente preparate la cantina unității de învățământ.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au declanșat duminică o anchetă epidemiologică.

Potrivit directorului DSP Argeș, medicul Sorina Honțaru, o echipă de epidemiologi s-a prezentat la Spitalul de Pediatrie Pitești, iar o altă echipă, din care fac parte și reprezentanți ai DSVSA, a ajuns la unitatea de învățământ, de unde recoltează probe.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 The Times / România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală