Argeş: Aproximativ 300 de sancţiuni aplicate în urma protestelor desfăşurate duminică şi luni la Piteşti

Argeş: Aproximativ 300 de sancţiuni aplicate în urma protestelor desfăşurate duminică şi luni la Piteşti

Poliţiştii şi jandarmii argeşeni au aplicat aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale, în urma protestelor desfăşurate duminică şi luni în municipiul Piteşti .

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, în urma verificărilor efectuate în seara zilei de duminică au fost legitimate şi urmează să fie sancţionate 184 de persoane, pentru încălcarea prevederilor legale privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 referitoare la deplasarea în intervalul orar 22,00-5,00, nepăstrarea distanţării fizice şi a normelor de protecţie individuală, dar şi pentru încălcări ale Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice.

"De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti şi jandarmi în seara zilei de ieri, 29 martie, în urma întrunirii a peste 1.000 de persoane care şi-au exprimat dezacordul faţă de recomandările medicale, cu încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare referitor la numărul de participanţi, la autorizarea manifestaţiei, la respectarea normelor de protecţie individuală, au fost aplicate până în prezent peste 100 de sancţiuni contravenţionale", se arată în comunicat.

IPJ Argeş precizează că, în urma protestului de luni seară, poliţiştii din Piteşti au aplicat până în prezent 77 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei, în timp ce jandarmii argeşeni au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.800 de lei.

"Dreptul la liberă exprimare a opiniilor este un drept prevăzut chiar în legea fundamentală a ţării - Constituţia României, însă trebuie exercitat astfel încât să nu fie încălcate alte prevederi legale. Astfel, exercitarea acestui drept nu presupune adresarea unor expresii jignitoare care să atragă indignarea altor cetăţeni, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau manifestarea de acte de violenţă de orice natură, cu atât mai puţin încălcarea recomandărilor cu caracter medical, prin participarea la întâlniri în grupuri mai mari de 50 de persoane, expunerea la riscul de a contacta coronavirusul prin nerespectarea distanţării şi nepurtarea măştii", se mai menţionează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”