Argeş: Furnizarea apei este întreruptă în municipiul Câmpulung Muscel, din cauza unei avarii

Argeş: Furnizarea apei este întreruptă în municipiul Câmpulung Muscel, din cauza unei avarii

Furnizarea apei este întreruptă în municipiul Câmpulung Muscel, marţi, din cauza unei avarii la conducta magistrală de alimentare.

"În cursul nopţii, în jurul orei 1,00, a avut loc o avarie serioasă la conducta de aducţiune apă potabilă în zona Voineşti. Tot oraşul a rămas fără apă potabilă. Echipele de intervenţie sunt pe teren. În cel mai fericit caz, vom avea apă la robinet în cursul acestei nopţi. Dată fiind situaţia, primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, s-a asigurat că în tot oraşul se va distribui apă menajeră cu ajutorul pompierilor", se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

Conform aceleiaşi surse, asistenţii sociali vor distribui apă menajeră şi apă potabilă persoanelor vulnerabile şi persoanelor cu dizabilităţi. De acest sprijin vor beneficia peste 300 de persoane.

"Cele două spitale au rezervă de apă pentru 24 de ore. Acţionăm cu 3 cisterne ale pompierilor, două de 5000 de l, una de 9000 l, şi două cisterne ale unităţii militare CBRN, fiecare de 3500 l. ADP acţionează cu două cisterne a câte 1000 l pentru a asigura apă menajeră la: Policlinică, Centrele de Plasament, Centrul Ghica, Centrul de Logopedie, Centrul Start Autism, Căminul de bătrâni şi Centrul de dializă. De asemenea, tot cu ADP vom asigura apă menajeră cetăţenilor care locuiesc în zonele Mărcuşi (Biserica Fundeni), Blocurile Uzinei, Blocul de la Uzina Electrică, str. Târgoviştei, str. Valea Româneştilor, şi în toate zonele în care vom avea solicitări de la câmpulungeni", se mai menţionează în comunicat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş informează că o autospecială de intervenţie acţionează în localitatea Lereşti, pentru a pompa apa rezultată în urma avariei la conducta magistrală.

"De asemenea, trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă transportă apă menajeră (destinată diverselor activităţi) pentru cetăţeni la Şcoala nr. 7, Biserica din cartierul Grui şi la Primăria municipiului Câmpulung, până la ora 11,00. Ulterior, se pot primi indicaţii pentru transport apă şi în alte puncte", precizează ISU Argeş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...