Argeș: Percheziții ale DIICOT la membrii unei grupări care a prejudiciat un spital cu 4 milioane de lei

Argeș: Percheziții ale DIICOT la membrii unei grupări care a prejudiciat un spital cu 4 milioane de lei

Șase percheziții domiciliare ale procurorilor DIICOT și ofițerilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au avut loc, joi, în municipiul Pitești și în orașul Ștefănești, la membrii unei grupări infracționale care a prejudiciat un spital din județul Argeș cu aproape 4 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, în dosar există indicii că, începând cu luna noiembrie 2012, trei persoane fizice și o societate comercială au constituit un grup infracțional organizat, ce a funcționat până la sfârșitul lunii martie 2017, în scopul delapidării cu consecințe deosebit de grave a unei unități medicale.

"Doi dintre membri și societatea comercială au avut rolul de a pune la dispoziție contul deschis de această societate la trezorerie pentru transferarea sumelor de bani delapidate, ce urmau să fie retrase ulterior din conturile bancare ale societății de către cele două persoane — administratorii în drept și în fapt ai societății comerciale. Cel de-al treilea membru al grupului infracțional organizat, economist în cadrul Serviciului de contabilitate al spitalului, a avut rolul de a completa și de a determina persoanele responsabile din cadrul spitalului să semneze fără vinovăție ordine de plată cu denumirea unor societăți comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului și codul de identificare fiscală și contul IBAN al societății comerciale controlate de grupul infracțional", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, din cercetări a rezultat că economistul a completat 70 de ordine de plată cu denumirea unor societăți comerciale furnizoare ale spitalului și cu codul de identificare fiscală și numărul de cont ce aparțin societății celorlalți membri ai grupului infracțional. El a determinat persoanele din cadrul spitalului ce aveau atribuții în semnarea ordinelor de plată să semneze fără vinovăție cele 70 de documente în baza cărora a fost transferată suma totală de 3.988.688 de lei din contul deschis la trezorerie de către spital în contul societății membrilor grupului infracțional.

Imediat după ce sumele respective au fost transferate în contul firmei controlate de grupare, banii au fost retrași în numerar de către membrii grupării.

Procurorii DIICOT efectuează, față de cele trei persoane și față de societatea comercială, cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În același dosar se efectuează urmărirea penală "in rem" pentru săvârșirea infracțiunii de perturbare a funcționării sistemelor informatice, care a constat în faptul că documentele întocmite în fals și datele din acestea au fost introduse în sistemul electronic de evidențe contabile a spitalului, ceea ce a dus la alterarea în mod grav a evidențelor și rezultatelor financiare ale unității spitalicești.

La sediul Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT urmează să fie conduși cei trei membrii ai grupului infracțional organizat, în vederea audierii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis