Argeș: Polițiștii au reținut 11 persoane suspectate de tăiere ilegală și furt de arbori

Argeș: Polițiștii au reținut 11 persoane suspectate de tăiere ilegală și furt de arbori

Polițiștii din Câmpulung Muscel au reținut, miercuri seară, după mai multe ore de audieri, 11 persoane suspectate de tăiere ilegală și furt de arbori.

Suspecții au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați, joi, în fața magistraților pentru stabilirea măsurilor preventive, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Trei autoutilitare și 29 de căruțe au fost ridicate de polițiștii argeșeni, în urma perchezițiilor care au avut loc în comunele Bughea de Sus, Albeștii de Muscel și Rucăr, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane. Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, au mai fost ridicate pentru cercetări 54 de motofierăstraie, 11.500 de lei, 3.500 de euro, 40 de metri cubi de lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei și 9 metri cubi de cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei.

În urma descinderilor, 24 de persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Muscel pentru audieri.

Polițiștii argeșeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, au efectuat, miercuri, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, 40 de percheziții domiciliare într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori și complicitate la furt de arbori.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2016 — martie 2017, persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori, respectiv cantitatea de aproximativ 1.235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat și comercializat materialul lemnos", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeș.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Informații certe

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …