Argeş: Un turist care hrănea urşii într-o parcare de pe Transfăgărăşan, amendat de jandarmi

Argeş: Un turist care hrănea urşii într-o parcare de pe Transfăgărăşan, amendat de jandarmi

Un turist din Bucureşti, surprins când hrănea urşii într-o parcare de pe DN 7C - Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru, a fost amendat de jandarmi.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, o patrulă de la Postul Montan Arefu a intervenit în urma unui apel la 112, care sesiza că în zona barajului Vidraru, dar şi pe coborârea spre cetatea Poenari, se află mai mulţi urşi pe carosabil.

"La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, bărbatul a fost amendat pentru ''hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic'', contravenţie prevăzută de o hotărâre a Consiliului Local Arefu.

Jandarmii argeşeni le recomandă turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea şi să nu le hrănească. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”