Arhiepiscopia Sucevei oferă cazare la parohii şi mănăstiri şi alimente ucrainenilor care intră prin Vama Siret

Arhiepiscopia Sucevei oferă cazare la parohii şi mănăstiri şi alimente ucrainenilor care intră prin Vama Siret

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat, vineri, că este pregătită să ofere spaţii de cazare la parohii şi mănăstiri cetăţenilor ucraineni care intră în ţară prin Vama Siret şi să le asigure alimente neperisabile, haine şi obiecte de necesitate.

"Ne-am mobilizat de la prima oră. Avem rezerve de alimente, haine şi obiecte de necesitate, pe care le putem oferi la cerere refugiaţilor care vor să rămână. Dar clericii locali ne informează că, deşi prin Vama Siret trece puhoi de lume, nu rămâne nimeni", a spus consilierul eparhial din cadrul Biroului de presă şi relaţii publice al eparhiei, părintele Alexandru Flavian Sava.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ''eforturile de primire a refugiaţilor sunt coordonate de autorităţi'', iar Biserica va interveni în momentul în care i se va cere ajutorul. Acelora care vor să rămână li se pot pune la dispoziţie casele parohiale nelocuite din nordul eparhiei şi arhondaricele mănăstirilor.

"Clerul misionar din eparhia Sucevei şi Rădăuţilor, care va asigura asistenţă religioasă la cerere pentru refugiaţi, a avut deja o şedinţă de instruire joi", a spus părintele Sava.

Totodată, asistenţă religioasă vor mai oferi trei preoţi militari de la ISU Suceava şi Jandarmerie, precum şi preotul civil Florin Lavric de la Poliţia de Frontieră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...