Arma care le-a oferit ucrainenilor un avantaj neașteptat în luptele din preajma Vuhledar

Arma care le-a oferit ucrainenilor un avantaj neașteptat în luptele din preajma Vuhledar

Minele lansate de obuziere au oferit un avantaj neașteptat Ucrainei în luptele din estul Ucrainei, relatează Insider.

Rușii au suferit pierderi grele în luptele pentru Vuhledar FOTO PROFIMEDIA

În particular, acestea au fost extrem de eficiente în respingerea atacurilor brigăzii 155 de infanteriști navali în apropiere de orașul Vuhledar.

Sistemele anti-tanc RAAM (Remote Anti-Armor Mine System) furnizate de SUA au fost de mare ajutor apărării ucrainene în regiunea Donețk, unde au loc lupte crâncene.

Mai multe înregistrări video care au circulat pe rețelele de socializare au surprins tancurile rusești intrând pe câmpuri minate și explodând.

Rușii au lansat o nouă ofensivă la Vuhledar la sfârșitul lunii ianuarie, iar la aceasta au luat parte soldați ai Brigăzii 155 de infanterie a Flotei Pacificului, potrivit relatărilor din presă.

Aproape întreaga brigadă de 5.000 de oameni a fost nimicită în apropiere de Vuhledar, membrii săi fiind fie uciși, fie răniți sau luați prizonieri, declara pentru Politico la 12 februarie un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene.

Parțial succesul Ucrainei în contracararea forțelor rusești din jurul orașului minier s-a datorat sistemului anti-blindaj de minare la distanță (RAAM) furnizat de SUA.

RAAM constă într-un proiectil de obuzier de 155 mm care conține nouă mine antitanc. Acesta poate lansa mine pe distanțe cuprinse între patru și 17,6 km.

SUA au trimis până acum cel puțin 7.200 de obuze RAAM în cadrul pachetelor de ajutor destinate Ucrainei.

Potrivit Forbes, Ucraina folosește atât RAAM-uri furnizate de SUA, cât și mine tradionale sovietice TM-62 sovietice.

Forțele rusești au avut mari dificultăți să se apere contra minelor ucrainene, în special contra obuzelor RAAM care lansează mine în ploaie.

Soldații ucraineni așteaptă ca forțele rusești să elibereze un drum printr-un câmp de mine înainte de a trage noi mine, potrivit Forbes.

Publicația americană a observat că cea mai bună modalitate prin care forțele rusești pot spera să contracareze acest sistem ar fi să distrugă tunurile care trag obuzele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro