Armata rusă îşi va epuiza în curând  capacitatea de luptă în Ucraina, spun experţii militari

Armata rusă îşi va epuiza în curând  capacitatea de luptă în Ucraina, spun experţii militari

„Va veni un moment în care micile avansuri pe care le faceRusiavor deveni nesustenabile, având în vedere costurile, şi vor avea nevoie de o pauză semnificativă pentru a restabili potenţialul”, a spus un înalt oficial occidental, vorbind sub rezerva anonimatului, potrivit ziare.com.

Potrivit rapoartelor de pe canalele ruse de Telegram şi ale ministrului adjunct al apărării ucrainean Anna Malyar, armata rusă este sub presiune pentru a aduce întreaga regiuneLugansksub control rusesc până duminică, ceea ce ar putea explica impulsul crescut de săptămâna trecută.

Cu toate acestea, ofensiva depinde aproape în întregime de epuizarea unor cantităţi uriaşe de muniţie, în special obuze de artilerie, la o viteză pe care practic nicio armată din lume nu o poate susţine mult timp, a spus un înalt oficial occidental.

Între timp, Rusia continuă să sufere pierderi mari de echipamente şitrupe, ceea ce pune sub semnul întrebării cât mai poate continua atacul, a spus oficialul.

Oficialii refuză să ofere un interval de timp, dar premierul britanicBoris Johnson, citând estimări ale serviciilor de informaţii britanice, a indicat că Rusia va putea continua lupta doar pentru „următoarele câteva luni”.

„Dar condiţiile trupelor ucrainene se îmbunătăţesc pe măsură ce sosesc arme occidentale moderne, în timp ce condiţiile pentru trupele ruse se înrăutăţească pe măsură ce sunt dotate cu echipamente vechi”, a spus fostul comandant al forţelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, care acum lucrează la Centrul pentru Analiza Politicii Europene.

În următoarele luni, ucrainenii vor primi suficiente arme occidentale pentru a lansa o contraofensivă, a mai spus el.„Rămân foarte optimist că Ucraina va câştiga şi că până la sfârşitul acestui an Rusia va fi împinsă înapoi la linia din 24 februarie”, a declarat Hodges, referindu-se la graniţele teritoriilor ocupate de ruşi dinCrimeeaşi Donbas.

„Evaluarea mea este că în următoarele câteva săptămâni totul se va întoarce în favoarea ucrainenilor".

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!