Armata rusă recunoaşte pentru prima oară existenţa unor "morţi şi răniţi" în Ucraina

Armata rusă recunoaşte pentru prima oară existenţa unor "morţi şi răniţi" în Ucraina

Armata rusă a recunoscut duminică pentru prima oară că a înregistrat pierderi umane în cursul invaziei sale în Ucraina, fără a da cifre, relatează AFP.

"Militarii ruşi dau dovadă de curaj, executându-şi misiunile de luptă. Din nefericire, există morţi şi răniţi. Dar pierderile noastre sunt mai mici" decât în tabăra ucraineană, a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Kremlinul este acuzat cu regularitate de opozanţii săi că trece sub tăcere moartea soldaţilor ruşi căzuţi în luptă pentru a nu-şi atrage criticile unei opinii publice încă traumatizate de conflicte foarte sângeroase, în special în Afganistan în anii 1980, apoi în Cecenia în anii 1990 şi 2000.

Guvernul şi media ruse controlate de Kremlin care prezintă invazia în curs în Ucraina drept o "operaţiune" militară circumscrisă Donbasului, în estul Ucrainei, în timp ce lupte au loc de la sud la nordul Ucrainei, trecând prin Kiev.

Kievul a anunţat sâmbătă că cel puţin 198 de civili ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei ruse, adăugând şi că mai multe mii de militari ruşi şi-au pierdut viaţa, afirmaţie greu de verificat din surse independente.

Invazia Rusiei în Ucraina, lansată joi de Vladimir Putin, a suscitat un val de proteste internaţionale şi sancţiuni împotriva Moscovei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”