Armata Rusiei, în degringoladă/Ultimele informații despre războiul din Ucraina

Armata Rusiei, în degringoladă/Ultimele informații despre războiul din Ucraina

Rusia a detașat unități ale Districtului Militar de Est al Forțelor armate ruse și mai multe mijloace de apărare aeriană de la Belgorod la frontul Izium pentru a sprijini unitățile ruse care se află într-o stare proastă dar care încearcă să avanseze spre sud orașului. Cu toate acestea, este puțin probabil ca aceste forțe să permită rușilor să iasă din impasul actual, deoarece atacurile rusești rămân limitate pe axa Izium.

Trupele ruse au ocupat HersonFoto: Twitter

Este puțin probabil ca întăririle forțelor ruse de pe axa Izium să permită trupelor să realizeze progreze substanțiale, scrie în ultima sa evaluare Institutul pentru Studiul Războiului.

Atacurile rusești rămân limitate la două autostrăzi majore (spre Slaviansk și Barvinkove) și nu pot folosi un număr mai mare.

Ucrainenii au reușit prin mai multe contraatacuri din orașul Harkiv în ultimele 72 de ore să recupereze o serie de suburbii la nord și la est de oraș și ar putea obliga forțele ruse să redistribuie unități destinate axei Izium pentru a menține aceste poziții.

Forțele ruse par din ce în ce mai puțin probabil să realizeze progrese majore în estul Ucrainei, iar forțele ucrainene ar putea fi capabile să efectueze contraatacuri mai ample în zilele următoare.

  • O contraofensivă ucraineană din orașul Harkiv va atenua probabil presiunea asupra părților orașului care au suferit cel mai mult de pe urma bombardamentelor rusești și ar putea forța trupele ruse de la Izium să se redistribuie spre nord pentru a sprijini forțele care mențin încercuirea parțială a Harkivului.
  • Forțe rusești suplimentare se desfășoară pe frontul Izium, dar este puțin probabil să permită progrese majore.
  • Trupele ruse nu au făcut nicio avansare confirmată în sud-vest sau sud-est de Izium sau în vest de linia frontului Donețk-Luhansk.
  • Forțele ruse din Herson întrerup operațiunile ofensive majore pentru a-și îmbunătăți pozițiile tactice și se regrupează pentru a se pregăti pentru o nouă ofensivă pentru a captura granițele administrative ale Hersonului.
  • Forțele de ocupație ruse din Mariupol au anunțat planuri de a-și consolida controlul asupra orașului și intenționează la un moment dat să îi aducă înapoi în Ucraina pe cetățenii ucraineni deportați forțat în Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...