Armata SUA suspendă zborurile de antrenament ale elicopterelor după o nouă prăbușire a unui astfel de aparat de zbor

Armata SUA suspendă zborurile de antrenament ale elicopterelor după o nouă prăbușire a unui astfel de aparat de zbor

În timpul pauzei de zbor, echipajele trebuie să primească instruirea necesară pentru evitarea unor astfel de inciente, potrivit unui comunicat al șefului de stat major al Armatei, generalul James McConville.

Elicopter Apache AH64. Foto: Arhiva Adevărul

Armata SUA (Forțele terestre) suspendă zborurile forțelor sale aeriene necritice până când toți membrii echipajului aerian vor primi pregătirea necesară, după ce patru elicoptere s-au prăbușit în câteva săptămâni, se precizează într-o declarație distribuită vineri de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul James McConville.

Documentul subliniază că generalul „a ordonat oprirea zborurilor” după două prăbușiri de elicopter ân care și-au pierdut viața 12 militari. „În conformitate cu acest ordin, toți membrii echipajului de zbor, cu excepția celor implicați în misiuni critice, sunt suspendați de la zboruri până la finalizarea pregătirii necesare”, a subliniat serviciul de presă al Armatei SUA.

În timpul acestei suspendări, ne vom concentra pe protocoalele de siguranță și de instruire pentru a ne asigura că piloții noștri și [alți] membri ai echipajului aerian sunt instruiți și informați pentru a-și îndeplini misiunile atribuite în siguranță”, a subliniat generalul. În plus, notează documentul, Forțele Terestre vor revizui „procesul de management al riscului, programul de întreținere a aeronavei și procesul de pregătire a personalului de zbor”.

Echipajele de zbor ale armatei americane au primit ordin să suspende zborurile timp de 24 de ore între 1 mai și 5 mai. În acest timp, ei trebuie să urmeze pregătirea necesară. Aceștia vor relua zborurile „după ce se vor lua măsuri pentru eliminarea problemelor identificate în timpul antrenamentului”.

Pe 28 aprilie, două elicoptere AH-64 Apache militare americane s-au prăbușit în Alaska, în timp ce se întorceau dintr-un zbor de antrenament. Trei militari au fost uciși, încă unul a fost internat. Cu o lună mai devreme, nouă militari au fost uciși când două elicoptere Black Hawk ale Diviziei 101 Aeropurtate a Forțelor Armate ale SUA s-au ciocnit în timpul unui exercițiu în Kentucky. Pentagonul investighează aceste accidente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...