Armata ucraineană a anunțat că a respins majoritatea atacurilor cu rachete de croazieră efectuate luni de armata rusă

Armata ucraineană a anunțat că a respins majoritatea atacurilor cu rachete de croazieră efectuate luni de armata rusă

Armata ucraineană a anunţat că a distrus 44 de rachete de croazieră din cele 50 lansate de armata rusă, luni, împotriva infrastructurii critice şi instalaţiilor electrice din diferite colţuri ale ţării, unele dintre aceste atacuri aeriene ducând la întreruperea alimentării cu energie electrică.

Linii electrice în apropiere de Kiev FOTO EPA-EFE

„Ocupanţii ruşi au lansat mai multe valuri de atacuri cu rachete împotriva infrastructurii critice”, au declarat surse din cadrul armatei ucrainene, potrivit agenţiei de presă Ukrinfrom.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a precizat că mai multe cartiere din capitala Ucrainei au rămas fără electricitate din cauza noilor atacuri ale armatei ruse.

O parte a Kievului nu dispune nici de apă potabilă curentă, scrie Ukrinfrom, care citează surse din cadrul primăriei.

Atacuri au avut loc și la instalaţii esenţiale de alimentare cu energie electrică în regiunea Kirovohrad, precum şi în Vinniţa și în Cernăuți, în timp ce în regiunea Liov apărarea antiaeriană a neutralizat mai multe rachete ruseşti, notează Agerpres , care citează presa locală.

De asemenea, atacuri cu rachete au fost raportate și în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, aflată în prezent sub controlul forțelor armate ale Rusiei.

„Teroriştii ruşi au lansat, încă o dată, un atac masiv împotriva unor instalaţii ale sistemului energetic în mai multe regiuni”, a denunțat un consilier al Preşedinţiei Ucrainene, Kirilo Timoşenko.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a acuzat luni Rusia că „luptă împotriva civililor”.

De câteva săptămâni încoace, trupele ruse şi-au intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Moscova susține că aceste atacuri reprezintă un răspuns la explozia produsă la începutul lunii octombrie pe podul de pe strâmtoarea Kerci care asigură legătura între Rusia și peninsula Crimeea.

Ucraina nu a confirmat şi nici nu a negat că s-a aflat atât în spatele exploziei de pe pod, cât și a atacului care a vizat sâmbătă flota rusă din Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…