Armata ucraineană a înființat „Batalionul Siberian”, format doar din cetățeni ruși

Armata ucraineană a înființat „Batalionul Siberian”, format doar din cetățeni ruși

Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene a recunoscut crearea „Batalionului Siberian”, subliniind că este doar începutul demersului Kievului de a recruta cât mai mulți cetățeni ruși pentru a lupta împotriva lui Vladimir Putin.

FOTO Shuterstock

Potrivit publicației ucrainene The Kyiv Post, „Batalionul Siberian” este alcătuit în întregime din cetățeni ruși.

„Putem confirma informațiile despre crearea Batalionului Siberian, care operează în rândurile Legiunii Internaționale din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Andrii Iusov, un reprezentant al Direcției Principale de Informații (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Informația cu privire la crearea „Batalionului Siberian” a fost dezvăluită inițial de Bloomberg, conform căruia zeci de ruși și reprezentanți ai minorităților etnice din Rusia au călătorit prin țări terțe pentru a se alătura armatei ucrainene.

Printre reprezentanții minorităților etnice figurează mai ales iakuți și buriați, care văd în victoria Ucrainei drept o oportunitate de a se elibera de Rusia.

Spre deosebire de grupuri de voluntari precum Legiunea Rusă pentru Libertate, care pur și simplu și-au declarat sprijinul pentru Ucraina, acești soldați fac parte din armata ucraineană regulată. Intrarea lor în luptă ar urma să aibă loc în curând.

Legiunea Internațională este o unitate de combatanți străini subordonată HUR, menționează The Kyiv Post.

Potrivit lui Iusov, formarea „Batalionului Siberian” este doar începutul unui demers de a recruta cât mai mulți cetățeni ruși dispuși să lupte împotriva regimului condus de Vladimir Putin.

„Ucraina va continua să extindă aceste unități, care constau din popoare din cadrul Federației Ruse ce își exprimă dorința de a apăra Ucraina pe de o parte și de a-și proteja (...) micile patrii de opresiunea imperială rusă pe de altă parte”, a precizat purtătorul de cuvânt al HUR.

Combatanții din „Batalionul Siberian” au fost testați temeinic - lucru care poate dura până la un an - înainte de a semna contractul și au primit nume de cod pentru a le fi protejată identitatea.

Batalionul nu include soldați ruși capturați pe câmpul de luptă, a precizat Andrii Iusov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat