Armata ucraineană a primit de la Elon Musk noi sisteme de comunicații prin satelit

Armata ucraineană a primit de la Elon Musk noi sisteme de comunicații prin satelit

Forțele armate ale Ucrainei au primit noi sisteme de comunicații prin satelit Starlink de la fondatorul și CEO-ul companiei SpaceX, Elon Musk, scrie The Guardian.

Într-un mesaj publicat sâmbătă pe Twitter, Ministerul ucrainean al Apărării a precizat: „Multitaskerul Elonmusk reușește nu numai să lucreze la pregătirile pentru misiunea pe Marte, ci și să transmită sisteme Starlink către serviciile noastre de informații, atât de necesare pentru misiunile lor speciale”.

Reprezentanţii armatei ucrainene au mai afirmat că ”apără libertatea pe Pământ pentru ca aceasta să poată fi stabilită şi pe Marte".

Sistemul Starlink al lui Musk, format dintr-un roi de sateliți de dimensiunea unor mese care zboară la doar 200 de kilometri deasupra Ucrainei și asigură accesul la internetul de mare viteză, a devenit o soluție salvatoare neașteptat de eficientă pentru ucraineni, atât pe câmpul de luptă, cât și în bătălia informațională pentru opinia publică.

Conexiunea Ucrainei la această rețea de sateliți a reușit să zădărnicească planurile lui Putin de a izola țara de restul lumii și a oferit Kievului o victorie de care avea mare nevoie într-un conflict ce pare fără sfârșit, scrie Politico.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...