Armata ucraineană anunță eliberarea unei localități: Primul succes teritorial în cadrul ofensivei din ultimele zile

Armata ucraineană anunță eliberarea unei localități: Primul succes teritorial în cadrul ofensivei din ultimele zile

Armata ucraineană a revendicat duminică eliberarea unei localităţi din regiunea Donețk. Acesta este primul succes teritorial anunţat de Kiev după câteva zile de acțiuni de ofensivă împotriva poziţiilor forțelor armate ale Rusiei din această parte a frontului.

Soldați ucraineni FOTO Profimedia

„Glorioşii soldaţi din Brigada a 68-a (...) au eliberat localitatea Blahodatne”, au anunțat forțele terestre ale ale armatei ucrainene.

Satul respectiv, care avea aproximativ 1.000 de locuitori înainte de război, este situat la limita regiunilor Doneţk şi Zaporojie, în sud-estul Ucrainei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al militarilor care au luat parte la operaţiune, partea ucraineană a capturat doi soldaţi ruşi şi combatanţi separatişti proruşi.

Este primul succes teritorial anunţat de câteva luni încoace de armata ucraineană, pe lângă cele câteva sute de metri redobândite recent la periferia orașului Bahmut (est), transmite Agerpres , care citează AFP și Reuters.

Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă într-o conferinţă de presă că armata ucraineană desfășoară „acţiuni de contraofensivă”, dar a refuzat să menționeze dacă este vorba despre marele contraatac pregătit de luni de zile de Statul Major de la Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat