Armenia: Luarea de ostatici dintr-o secție de poliție din Erevan a intrat în a treia zi

Un grup armat având legături cu opoziția din Armenia continua să țină ostatice marți, pentru a treia zi consecutiv, patru persoane într-un sediul al poliției din Erevan, relatează AFP.

Atacatorii au ocupat duminică o secție de poliție din capitală, luând ostatice mai multe persoane și omorând un membru al forțelor de ordine.

'Purtăm negocieri cu atacatorii. Facem tot posibilul pentru a rezolva situația fără vărsare de sânge', a declarat adjunctul șefului poliției, Hunan Pogossyan, pentru France Presse.

Potrivit unui fotograf al agenției, polițiști purtând veste antiglonț încercuiau marți clădirea, în timp ce accesul pe străzile din vecinătate era blocat de camioane.

Atacatorii, care au pus mâna pe un arsenal important al poliției, cer demisia președintelui Serge Sarkissian și eliberarea opozantului Jirair Sefilian, arestat în luna iunie pentru posesie de arme și acuzat că a intenționat să ocupe clădiri guvernamentale și centre de telecomunicații din Erevan.

Patru ostatici au fost eliberați deja, dar alți patru — printre care comandantul adjunct al poliției naționale, Vardan Eguiazarian, și cel al poliției din Erevan, Valeri Ossipian — sunt în continuare captivi în clădire.

Mai mult de 1.500 de armeni au ieșit luni pe străzile din Erevan pentru a protesta împotriva guvernului și a cere rezolvarea pașnică a crizei.

Poliția a reținut și interogat zeci de opozanți ai regimului, punându-i ulterior în libertate.

Jirair Sefilian, un critic virulent al regimului, a mai fost arestat în 2006 și închis timp de 18 luni după ce a chemat la 'răsturnarea prin violență a guvernului'. El a mai fost reținut pentru scurt timp în 2015, pentru tentativă de lovitură de stat.

Președintele Serge Sarkissian, un fost militar, a fost ales în 2008, în urma unui scrutin contestat de opoziție. Zece persoane și-au pierdut viața în protestele care au urmat alegerii sale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România / Un bărbat care a intrat în contact cu ital…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț