Armenia: Opozanții care au ocupat o secție de poliție s-au predat, 20 de arestări

Armenia: Opozanții care au ocupat o secție de poliție s-au predat, 20 de arestări

Forțele de ordine au pus capăt duminică luării de ostatici de către opozanți armeni, care a durat două săptămâni într-o secție de poliție din Erevan și a făcut doi morți printre polițiști, au anunțat serviciile de securitate armene, potrivit cărora 20 de persoane au fost arestate, informează AFP.

"Operațiunea antiteroristă a forțelor de securitate s-a încheiat și i-a forțat pe membrii grupului armat să depună armele și să se predea autorităților. Douăzeci de teroriști au fost arestați", a declarat într-un comunicat Serviciul național de securitate armean.

"Teritoriul secției (de poliție) a fost complet eliberat", a adăugat aceeași sursă.

Mai înainte, un site armean a difuzat o declarație a unui bărbat care s-a prezentat drept unul dintre membrii grupului armat și a anunțat decizia sa de a se preda.

"Vom continua lupta noastră în închisoare, noi credem că ne-am îndeplinit misiunea: am devenit scânteia care a permis poporului să se ridice și nu are sens să curgă sânge", a explicat Varujan Avetisian.

Poliția și-a anunțat sâmbătă intenția de a declanșa asaltul.

Autorii luării de ostatici s-au declarat susținători ai opozantului în închisoare Jirair Sefilian, critic feroce al guvenului arestat în iunie pentru încercare de a ocupa clădiri guvernamentale și centre de telecomunicații la Erevan.

Ei au pătruns în secția de poliție la 17 iulie, omorând un polițist, luând mai mulți ostatici și cerând demisia președintelui prorus Serj Sarkisian, un fost militar ales în 2008, amintește France Presse.

Apoi ei au eliberat toți polițiștii, dar au capturat miercuri trei membri ai personalului medical veniți să trateze răniții.

După anunțul unui asalt iminent sâmbătă, un polițist a murit, ucis potrivit forțelor de ordine de un trăgător postat în secția de poliție. Opozanții au negat orice implicare.

Această criză a provocat manifestații a mii de persoane ostile puterii la Erevan. Dispersarea uneia dintre ele vineri seară a condus la violențe care au făcut peste 70 de răniți, inclusiv jurnaliști, a provocat zeci de arestări, în timp ce Uniunea Europeană și Statele Unite și-au exprimat preocuparea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...