Așa arată Mar-a-Lago, reședința fostului președinte Donald Trump/Are peste 120 de camere, 33 de băi și un teren de golf

Așa arată Mar-a-Lago, reședința fostului președinte Donald Trump/Are peste 120 de camere, 33 de băi și un teren de golf

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat luni că agenții federali ai FBI-ului au efectuat percheziții la Mar-a-Lago, impresionanta sa reședință din statul Florida, aceasta având peste 120 de camere, 33 de băi și un teren de golf.

Donald Trump si-a stabilit resedinta la Mar-a-Lago dupa incheierea mandatului prezidentialFoto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI”, a declarat Trump într-un comunicat, adăugând că este supus unei „persecuţii politice”.

Comentariile sale vin după ce la sfârșitul lunii iulie el le-a spus susținătorilor săi în timpul unui miting electoral că „în mare parte” a fost cel mai persecutat om din istoria Statelor Unite și cu siguranță cel mai persecutat politician american.

Fostul președinte american nu a precizat motivele pentru care agenții FBI au descins luni la reședința sa din Florida, însă un fost ofițer al biroului a declarat presei americane că că perchezițiile ar avea legătură cu documente din Arhivele Naționale, luate de Trump și duse la locuința sa.

„Am ajuns la punct în care agenții FBI au convins un judecător că au dovezi ale comiterii unei infracțiuni. Și fiți convins că atunci când are loc o percheziție la casa unui fost președinte SUA, mandatul se obține de la cel mai înalt nivel al Departamentului de Justiție și al Procuraturii Generale”, a afirmat acesta.

Mar-a-Lago, impresionanta reședință a lui Donald Trump a fost construită în urmă cu aproape 100 de ani

Vila a fost ridicată între 1924 și 1927 de moștenitoarea imperiului General Foods, Marjorie Merriweather Post, complexul care o înconjoară având o suprafață și clădirile propriu-zise ocupând o suprafață de 5.810 metri pătrați.

Mar-a-Lago se află pe o insulă din Comitatul Palm Beach din Florida și are Oceanul Atlantic la est. Complexul a fost cumpărat de Donald Trump în 1985 pentru 10 milioane de dolari.

Trump a făcut vizite dese la Mar-a-Lago în timpul mandatului său prezidențial, referindu-se la complex drept „Casa Albă din Sud”, și a primit aici mai mulți șefi de stat străini, printre care și fostul premierul japonez Shinzo Abe și președintele chinez Xi Jinping.

Fostul președinte republican și soția sa Melania Trump și-au stabilit reședința principală la Mar-a-Lago în septembrie 2019, în timpul mandatului său.

Câteva luni mai târziu o femeie de naționalitate chineză a fost condamnată la 8 luni de închisoare fiindcă a pătruns ilegal pe proprietatea din Florida a lui Donald Trump având asupra sa pașapoarte chineze și un hard-disk virusat.

Cum arată complexul Mar-a-Lago:

FOTO: p77 / Zuma Press / Profimedia Images

FOTO: Arnold Drapkin / Zuma Press / Profimedia Images

FOTO: Arnold Drapkin / Zuma Press / Profimedia Images

FOTO: Arnold Drapkin / Zuma Press / Profimedia Images

FOTO: Allen Creative-Steve Allen / Alamy / Profimedia Images

FOTO: Arnold Drapkin / Zuma Press / Profimedia Images

FOTO: Arnold Drapkin / Zuma Press / Profimedia Images


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...