Așa e!

Așa e!

Reportajeisback : „Băncile din România sunt o catastrofa. Sunt exact ca statul. Birocrație horror. Toate. Am o serie de furnizori din afara UE către care fac plăti recurente de valori mici. Adică plăti multe și dese. De ce? Asa e businessul. Ei bine, la fiecare plata trebuie sa le dau facturile băncilor și sa le dau un fel de declarație ca banca nu e responsabila daca îmi iau țeapă.
Noaptea mintii. Adică la fiecare plata ei trebuie sa vadă ce plătesc eu. Orice funcționar din banca vede ce cumpăr și vând ca are nevoie de facturi sa îmi aprobe, atenție aprobe, plăti din banii mei. Deci nu poți face o singura declarație pentru asta în care le spui "da bah cretinilor nu sunteti responsabili, ca oricum nu sunteți responsabili de nimic nici în rest, dar pe viitor nu ma puneți sa va tot trimit hârtii"
Și chestia asta e valabila la toate băncile și nu se poate face cumva online. Nope, trebuie sa trimiți la cineva pe email și ala sa aprobe și tot asa. Practic am un om plătit care se ocupa doar de tâmpenia asta și banca la fel.
Bai fraților, birocrația în tara asta e generata de oameni. De prostia profunda a oamenilorr. Degeaba ne uitam doar la birocrația de la stat.
Toți gigantii ăștia din energie, asigurări, bănci sunt în România exact ca statul. Fabrici de hârtii și proceduri inutile. De ce la Eon Germania fac absolut totul online și la eon România trebuie sa ma duc fizic sa inchid/deschid contracte, schimb titulari etc. Valabil și la asigurări și în telecomunicații.
Aici am un exemplu funny în care am sunat la un operator telecom din România (nu mai aveam internet în roaming) sa îmi schimbe abonamentul. Nu s-a putut decât după ce persoana de contact din firma a retrimis o hârtie prin care firma reconfirma împuternicirea și o actualizare de date. Da, specialistul de cont este veșnic în concediu și nu exista backup. Noaptea mintii când trebuia sa pot face chestia asta 100% online. Și as putea sa va dau 1 milion de exemple.
Funny este cand întrebi de ce. Habar nu au de ce. De ce trebuie procedat asa? Blocaj.
"Pai, asa facem dintotdeauna". Pai bine Gigel dar tu nu te întrebi de ce faci ce faci zilnic? Ești doar un robot?
Între birocrație, incompetența și lipsa responsabilitatii este o legătură directa. Când îl vedeți pe unul în firma voastră ca se acoperă de hârtii, de justificări, de tot felul de procese sau proceduri inutile dați-l afara. Va garantez ca e incompetent și ca veți câștiga mai mult dacă nu va încurcă activitatea. De fapt digitalizati și automatizati cât puteți. Fără mila. Lucrați doar cu oameni inteligenți și scăpați de plimbatorii de hârtii.
Dar stau linistit. Viitorul suna bine. La digitalizare vine ministru Florin Roman. Unu care nu știe sa deschidă un Excel. Suntem bine. Vis.
Nu vi se pare funny ca tara asta are un minister al digitalizarii? Bai ești nebun avem un minister al digitalizarii cu ministru Florin Roman.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...