AȘA ÎNCEPE? / Ministrul de interne german cere introducerea tehnologiei de recunoaștere facială pentru identificarea suspecților de terorism

AȘA ÎNCEPE? / Ministrul de interne german cere introducerea tehnologiei de recunoaștere facială pentru identificarea suspecților de terorism

Germania ar trebui să introducă tehnologia de recunoaștere facială în gări și aeroporturi pentru a-i prinde pe suspecții de terorism, a declarat ministrul de interne german Thomas de Maiziere, potrivit unui interviu publicat duminică de Bild am Sonntag, relatează DPA.

"Persoane particulare pot să fotografieze pe cineva și să folosească tehnologia de recunoaștere facilă online pentru a afla dacă au reperat o celebritate sau un politician. Aș vrea să se folosească acest tip de software pentru camerele video din gări și aeroporturi", a spus ministrul german.

Sistemul ar transmite un semnal de alertă atunci când apare un suspect de terorism. 'Autoritățile au nevoie de această capacitate tehnologică, care este, de asemenea, permisă legal', a declarat politicianul din Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a cancelarului Angela Merkel.

Ministrul german a declarat că susține interzicerea rucsacurilor la evenimente publice. 'Fiecare vizitator de muzeu este deja obișnuit să-și lase la intrare geanta sau rucsacul', a explicat el. 'Trebuie să ne obișnuim cu măsuri de securitate sporite, care includ linii mai lungi, mai multe controale de securitate sau bilete de intrare personalizate', a precizat oficialul german.

"Este incomod, inconfortabil și durează, dar pentru mine nu este o limitare a libertății', a adăugat el. 'Dacă ar fi să anulăm Oktoberfest, aceasta ar fi o limitare a libertății', a apreciat ministrul german.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?