Așa o fi? Dare în gât din Ministerul Finanțelor, „ministerul oltenilor”

Așa o fi? Dare în gât din Ministerul Finanțelor, „ministerul oltenilor”

Așa o fi? Dare în gât din Ministerul Finanțelor, „ministerul oltenilor”
„Bună ziua,
Sunt salariată în ministerul de finanțe și vreau să va comunic cate ceva despre mostenirea lui Citu in minister.
La inceputul anului, 3 membri cu vechime ai consiliului de administratie al CEC (Tiberiu Mavrodin-presedinte CA si directorul trezoreriei in minister, Mirela Sitoiu-director resurse umane si Ciprian Badea-director juridic) au avut un conflict cu ministrul Florin Citu. Motivul conflictului nu a iesit public dar se pare ca e ceva legat de planurile ministrului Citu fata de CEC si de oamenii pe care ministrul dorea sa ii plaseze acolo. Ordinele ministrului catre cei trei ar fi fost verbale si nu in scris cum ar fi fost normal (note mandat, dispozitii scrise) iar cei 3 au refuzat.
Badea si Sitoiu au renuntat la functie, Mavrodin nu. In locul lui Badea si a lui Sitoiu au fost numiti inlocuitori care pina acum nu au fost avizati de banca nationala - cei doi desfasoara in continuare activitati la CEC. La scurt timp dupa aceea Mavrodin a fost detasat la Anaf.
Dupa citeva luni a avut loc o reorganizare a ministerului: s-au eliminat niste posturi vacante si citiva functionari au ramas fara posturi (maxim 10 persoane-citiva directori si citiva functionari cu legaturi de familie in partidul dusman). Printre cei dati afara au fost Badea si Mavrodin: s-a umblat la structura directiilor care sa justifice pe hirtie niste schimbari iar in fisa de post pentru directori s-au introdus cerinte astfel incat sa ii lase afara pe fostii titulari.
La reorganizarea ministerului era normal sa participe directiile de resurse umane si juridicul (pentru pregatirea corespondentei, actelor de lege, verificarea de legalitate a masurilor conducerii) dar conducerea politica nu a avut incredere in departamentele respective. Toata documentatia pentru reorganizare (HG, ordine de ministru, corespondenta cu agentia functionarilor publici) a fost lasata pe mana secretarului general Marian Niculescu adus in minister in acest scop (il recomanda partidul si experienta de la agentia functionarlor publici). Stilul de lucru cu subordonatii este pe amenintari (corp de control, detasare, aveti copii acasa, aveti rate la banca, fiti atenti ca vine o alta reorganizare samd).
Marian Niculescu este unul dintre conducatorii ministerului care nu si-a pus cv pe pagina de internet a institutiei. La fel ca el sint Gheorghe Pecingina, Tiberiu Gorun, Marius Zinca si Miron Panturoiu. Mai multi dintre ei sint olteni (la fel ca si ministrul) iar afinitatile de notorietate dintre ei si o parte din directorii din minister neafectati de reorganizare (Dumitru Pirvulescu-reglementare jocuri de noroc, Dumitru Andrei-activitati de trezorerie cu bancile) au nascut bancul ca ministerul a ajuns o afacere olteneasca. Cei mai multi dintre secretari (de stat / generali) sint numiti de PNL. Miron Panturoiu este plasat de PMP si cordoneaza directia condusa inainte de Mavrodin. Stilul lui Panturoiu e la fel ca al lui Niculescu (terorizarea subordonatilor, cu acelasi repertoire de amenintari).
Cei dati afara la reorganizare au dat in judecata ministerul. Lipsa de incredere a conducerii ministerului in angajatii directiei juridice a dus la situatia dubioasa ca ministerul este reprezentat de societatea de avocatura Musat si asociatii (oficial casa de avocatura lucreaza probono, pentru ca este ilegal ca o institutie publica cu departament juridic sa plateasca servicii juridice externe). Referitor la Musat si asociatii, vedeti portalul instantelor de judecata pentru cazul Raluca Zamfirescu (director restructurat) impotriva guvernului si ministerului -  http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000384712&id_inst=2
Badea este unul dintre cei care au castigat dar a decis sa se retraga acasa, in concediu de crestere copil -  http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000383202&id_inst=2
Altul din cei care au castigat este Mavrodin -  http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000384991&id_inst=2 . Se aude ca tot Musat si asociatii se ocupa de recursul ministerului impotriva lui Mavroidin. Din august exista o hotarire judecatoreasca care trebuia aplicata si Mavrodin ar fi trebuit sa fie repus pe post. Singurul lucru facut de conducerea ministerului a fost sa anuleze eliberarea din functie si concedierea si sa il reangajeze pe post de director general fara directie, fara subordonati, fara fisa de post. Salariu nu i s-a dat de prin iulie / august. Nu ii plinge nimeni de mila lui Mavrodin (e plin de bani ca e prin multe consilii de administratie), dar de la minister nu si-a mai luat salariu de 3-4 luni.
Blocarea aplicarii hotararii judecatoresti pentru Mavrodin a fost facuta de secretarul general Niculescu cu stinta ministrului Citu. S-au incercat manevre prin agentia functionarului public (condusa atunci de Ciprian Ciucu *, actualul primar liberal de Bucuresti-Sector 6) iar ajutorul primit de conducatorii mf a fost o tragere de timp pana aproape de alegeri (agentia a transmis cu intirziere raspunsurile la corespondenta de "clarificare' privind reangajarea lui Mavrodin). In final raspunsul de la agentia functionarilor publici a fost ca Mavrodin trebuie repus in drepturi insa fiind asa aproape de alegeri Niculescu si ceilalti asteapta puterea totala.
Ultima persoana pe care Niculescu se razbuna este directoarea de la resurse umane-Sitoiu, pentru ca nu a sprijinit si avizat actiunile conducerii: nu a semnat, nu a avizat si nu a facut jocurile secretatului Niculescu sau ale ministrului Citu. Nu ca ar fi ea o sfinta dar mai tare ii e frica de procurori. A fost detasata fara nici un preaviz (i s-a pus in brate hartia de detasare). Noul loc de munca e la Anaf, la un departament de prognoza si de monitorizare a incasarilor facute de Anaf. Doamna a iesit din peisaj cel putin un an pentru ca detasarea se face pentru maxim 6 luni pe anul calendaristic-actuala detasare expira la inceputul lui 2021 cand poate fi dispusa inca 6 luni.
In locul lui Sitoiu a fost adusa Mihaela Moldoveanu, o persoana care a schimbat foarte des locurile de munca (casa nationala de pensii, ministerul educatiei, inspectia muncii, administratia nationala apele romane), pe pozitii de mangement mijlociu (sef birou, sef serviciu). Istoricul lui Moldoveanu se vede pe portalul de declaratii de avere  http://declaratii.integritate.eu/  Postul de director general pe care il ocupa in locul lui Sitoiu este virf de cariera pentru Moldoveanu iar modul in care a ajuns la el plus modul de lucru pe care l-a impus plus zvonurile de la vechile locuri de munca, sugereaza lucruri necurate. Doamna Moldoveanu s-a instalat pe termen lung (a evacuat din birou colaboratorii directoarei Sitoiu si si-a comandat mocheta noua). Singurul lucru cu care s-a remarcat pina acum este blocarea documentelor incomode pentru conducerea mf, care ii necesita avizul.
* mama domnului Ciucu a trecut prin minister la cabinetul secretarului de stat Panturoiu; nu se stie ce a facut acolo dar a luat salariu. Dupa aia a plecat la Anaf, cu binecuvantarea doamnei Calugareanu, presedinte Anaf, actual presedinte al CA la Cec, in locul lui Mavrodin
PS. Mironel Panturoiu, despre care ati scris aici
https://www.comisarul.ro/articol/guvernul-orban-l-a-numit-secretar-de-stat-la-finan_1050487.html  era suparat rau ca PMP (partidul lui) a pierdut alegerile. Acum se aude ca a sarit barca la PNL, de unde spera functie de secretar de stat.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…