Așa o fi?/Lista amantelor de la Externe

Așa o fi?/Lista amantelor de la Externe

Astăzi turnăm ”napalm” informativ peste ”cloaca” MAE! Pentru că altfel nu prea mai ai cum cataloga Ministerul Afacerilor Externe de sub mandatul lui Bogdan Aurescu. Cel care, de ciudă că i-am blocat ”transferul” la New York, făcând astfel zadarnice toate eforturile logistice depuse și obediența afișată față de americani pentru a fi confirmat drept ambasadorul României la Organizația Națiunilor Unite a preluat ministerul pe persoană fizică. Cu toată încrengătura halucinantă de relații, pile, rude, amante și acoperiți ai unor servicii secrete românești… Dar și străine, în frunte cu SVR, adică exact omologul rusesc al SIE!

Ce-i drept, se știa că de prea multă vreme MAE fusese transfornat în cel mai râvnit ”cimitir al elefanților” din sistem. Dar și rampă de lansare pentru ”tinerele speranțe” aciuite pe lângă tot felul de politicieni slinoși sau libidinoși ai sistemului. Numai că, de această dată nu mai este vorba doar de astfel de sinecuri, oricât de multe și costisitoare ar fi acestea. Ci de adevărate vulnerabilități la adresa securității naționale, din moment ce în state cheie pentru negocierile diplomatice internaționale, Bogdan Aurescu a ajuns să trimită ambasadori care nu cunosc nici măcar o limbă străină! Iar diplomați de la vârful Centralei MAE au fost instrumentați ca întreținând legături mai mult decât primejdioase cu oligarhi ruși și chiar ofițeri de informații ai SVR! Numai că raportul contrainformativ care demască ”rețeaua Aurescu”, una care colcăie de ”ucenici” ai lui Adrian Năstase, acoperiți plantați de fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu și neo-marxiști useriști băgați pe gât de Dacian Cioloș nu a ajuns și la ”beneficiarul final”, Klaus Iohannis! Și asta în ciuda tuturor eforturilor și riscurilor asumate de ofițerii de contrainformații care și-au asumat această ingrată misiune. Cei care, în ciuda presiunilor exercitate asupra lor după definitivarea raportului susțin că sunt în măsură să îi probeze în orice clipă șefului statului cele conținute în acest document absolut devastator. Și a cărei primă parte o publicăm astăzi. Pentru că Președintele României este girantul politicii externe și cel mai în măsură să solicite verificările necesare.

MAE, condus de Adriana Romașcan!

”După eșecul plecării în SUA, Aurescu s-a retras din gestionarea eficientă a oricăror activități specifice funcției pe care o deține. La acest moment, MAE este condus de Adriana Romașcan, directorul de cabinet al acestuia, astfel încât o mare parte din propunerile de numiri ale ambasadorilor au fost gestionate de ea, aceasta contribuind la la numirile celor susținuți de USR, dar mai ales de PLUS.

Carmen Pantazi – promovată de Aurescu la Resurse Umane la cabinetul ministrului, consilier personal.

Dan Octavian Bendei – fiul administratorului DIGI 24/ RCS/ RDS, Ioan Bendei, condamnat definitiv pentru corupție într-un dosar DNA, consul în cadrul Consulatului General al României la Sevilla – Spania.

MAE ”geme” de oamenii lui Adrian Năstase și Silviu Predoiu

Mihaela Cămărășan – angajată pe Guvernarea PSD – Grupul de la Cluj, fost director de cabinet al lui Titus Corlățean, eliberată din funcție odată cu acesta ca urmare a scandalului de la alegerile prezidențiale organizate în Diaspora în anul 2014. Promovată de Aurescu secretar general al MAE. Implicată în scandalul soțului Călin Cămărășan, dat afară din funcția de Consul general la Gyula/Ungaria , în 2012, pentru că ar fi angajat ca funcționar al Consulatului local un agent al serviciilor secrete ungare, motiv pentru care a fost rechemat de urgență de la post și i-a fost retras certificatul ORNISS. A fost avansat totuși de Aurescu în grad diplomatic la EXCEPȚIONAL, în ciuda declarațiilor privind problemele cu alcoolul date în cadrul anchetei interne. Călin Cămărășan a fost luat de Mihaela Cămărășan pe perioada cât a îndeplinit funcția de ambasador în Estonia (2016 – 2019) la Talin, pe post diplomatic, chiar dacă erau incompatibili( soția șef direct), cu salariul lunar de aproximativ 4.000 euro.

Sorin Moise- consilierul de taină și cea mai apropiată persoană de Aurescu, fost coleg de facultate. Apropiat PSD, fost secretar general al MAE în mandatul lui Corlățean, învinuit oficial de DNA și destituit după scandalul alegerilor din 2014. Momentan Aurescu evită să îi dea o funcție oficială, datorită acestei situații, însă face lobby pentru a îl numi în funcția de Director al Direcției Juridice, odată cu plecarea actualului director ca ambasador în Tunisia, eliberând astfel funcția. În prezent Sorin Moise l-a determinat pe Aurescu să sprijine numirea Oanei Raluca Gherghe, cu care se află în legătură de (…), director în cadrul Departamentului Consular, drept Consul General la Toronto/ Canada.

Dănuț Neculăescu – promovat de PSD și fiu al șefului Organizației Pensionarilor din PSD Dâmbovița, județ în care a candidat la alegerile parlamentare din 2004 ca deputat din partea PSD. Soția acestuia, Raluca Neculăescu și-a desfășurat o perioadă activitatea în cadrul Cabinetului lui Aurescu, când acesta era consilier prezidențial pe probleme de politică externă.

Ion Galea – director general în cadrul MAE, fost ambasador în Bulgaria, vechi prieten personal. Fiul lui Ion Galea, primul prefect FSN al Iașiului după Revoluție. Deloc întâmplător, Galea, Aurescu și Nineta Bărbulescu(nominalizată ambasador în Malaezia, direct din postura de ambasador în Australia, funcție în care a stat 8 ani) au fost toți trei asistenți ai profesorului universitar Adrian Năstase, în cadrul Facultății de Drept a Universității București.Toți trei se regăsesc în MAE, aduși și promovați pe rând de Adrian Năstase, fără examen de admitere, prin diverse subterfugii.

Mădălina Morariu ( director general) și Anamaria Fuduli (director general adjunct) – numite de Aurescu la conducerea Departamentului de Resurse Umane (DRU) direct pe funcții, fără nicio experiență în domeniu – specific postului pe care au fost angajate. Prima dintre persoanele amintite fiind anterior promovată în MAE de către Victor Ponta, în perioada în care acesta a deținut mandatul de prim –ministru. Având în vedere că DRU este o componentă foarte importantă prin prisma informațiilor privind personalul MAE precum și posibilitatea de a avea acces la informațiile ce privesc oportunitățile susținerii concursurilor de angajare există riscul angajării cu rolul strategic de a pregăti viitoarele concursuri de angajare. Directorul general Mădălina Morariu a fost promovată fără să susțină concurs pentru postul pe care îl ocupă (sau fără să se țină cont de criteriile de eligibilitate ale acesteia cu funcția ocupată). Singurul criteriu de care s-a ținut cont este poziția de șefă a ONG-ului ”personal” al lui Aurescu, PRO DIPLOMAȚIA.”

Consilier cu 2 ore/zi

”Răzvan Andrei Corboș – cadru universitar la ASE, apropiat PSD, teoretic nu are legătură cu MAE, delegat consilier cu 2 ore/zi. Legături cu organizarea unor examene din MAE în trecut, în guvernarea PSD, în 2017, când au fost angajate mai multe amante de politicieni. Suspiciuni :

Bogdan Stănescu – șeful Departamentului Consular de atunci, actual consul general la Sevilla/Spania(soț al ambasadoarei din Portugalia, Ioana Bivolaru, legături DGPI/MAI.

Dragoș Hotea – fost director de cabinet

Titov Gherghe – fost ofițer DGA (soția, Oana Raluca Gherghe , director în cadrul Departamentului Consular), a încercat anterior de 5 ori și a picat examenul. A reușit după ce soția s-a mutat în cadrul Departamentului. În legătură cu directorul general Bogdan Stănescu.

Maria Iuliana Niculae – în legătură cu Răzvan Corboș, momentan își desfășoară activitatea în SUA, în cadrul Misiunii Permanente a României la ONU/New York.

Valentin Muntean – în legătură directă cu mentorul său informativ, generalul SIE – Silviu Predoiu, numit pe această filieră director general al Direcției Consulare – control pe toate numirile la exterior. Fost gardian (5 ani) la Penitenciarul Gherla, cunoscut drept nepotul lui Silviu Predoiu.

Cicerone Cursaru – fost ofițer MApN, identificat drept legătura operativă cu fostul comandant al SRI Prahova, Corneliu Păltînea, condamnat pentru corupție. Deconspirat de CNSAS ca elev al Liceului Militar Breaza ( clasa a 10-a), recrutat de fosta Securitate.

AVERTISMENT! Direcția Cancelarie și Protecția Informațiilor Clasificate(DCPIC) – penetrată de exponenți identificați al cercurilor de influență rusești în România, în speță SVR! SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...