Așa o fi?/Mari jigodii au condus țara asta!

Așa o fi?/Mari jigodii au condus țara asta!

Continuăm seria dezvăluirilor cu privire la ”imperiul paralel” creat de Cătălin Harnagea în jurul unuia dintre cele mai respectate servicii secrete. Și chiar dacă fiecare nou episod este cu atât mai ”dureros” pentru cei conectați la firmele sub acoperire prin care acționează fostul șef al Serviciului de Informații Externe, campania continuă! Mai ales că îngrijorarea structurilor contrainformative crește cu fiecare ”legendare” a lui Harnagea, cum că actualul director general al RoAid din cadrul Ministerului Afacerilor Externe ar fi ”de neatins”! Cu justificarea ”jumătății” sale feminine din chiar cadrul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare că ”MAE e la picoarele lui pentru că pe mulți din Centrală și din misiunile externe i-a racolat el când conducea SIE” !

Fata lui Emil Constantinescu este detașată de Harnagea la Ministerul Economiei
Și când, nu trebuie uitat, fostul președinte Emil Constantinescu l-a numit la conducerea Serviciului de Informații Externe spre uimirea până și a celorlalți colaboratori apropiați ai acestuia. Numai că ”investiția” lui Constantinescu s-a dovedit una utilă… Cel puțin pe termen lung și pe persoană fizică. Pentru că atunci când i-a fost mai greu fiicei sale Norina să își găsească un loc călduț la stat, după ce noul premier Ludovic Orban i-a stricat ”acoperirea” de la Amabasada României la Roma, Cătălin Harnagea și gașca sa de ”racolați” de la SIE au sărit imediat și au organizat un concurs pentru ca Norina Boru să poată fi din nou detașată la Ministerul Economiei.

La Roma, ”acoperită” fără concurs!

Astfel că ofițerii structurii contrainformative care au mai documentat-o o dată pe Norina Constantinescu, actuală Boru trăiesc un adevărat sentiment de ”deja vu” după episodul Roma. Cu mențiunea că de această dată cel puțin operațiunea a primit o ”spoială” de legalitate prin organizarea unui concurs. În timp ce pe 1 februarie 2016, fiica fostului președinte Emil Constantinescu era numită în funcția de secretar la Oficiul de promovare comercială și economică a României în republica Italiană. Fără a se organiza însă și concursul aferent impus de lege. Numai că sprijinul vicepremierului de atunci, Costin Borc, fost șef de cabinet al liderului țărănist Corneliu Coposu pare să se fi dovedit decisiv în mazilirea secretarului aflat la post la Roma și impunerea Norinei Boru.

Nu degeaba l-a pus Constantinescu șeful SIE!

Experiența în domeniu la acea dată a Norinei pentru a ocupa un post care nu de puține ori este ”acoperirea” diplomatică perfectă pentru cam toate serviciile secrete externe care se respectă fiind aceea că aceasta activa în cadrul propriei firme de consultanță, Pro East Consulting SRL! Însă cum cifra de afaceri a firmei se prăbușise, Norina a fost ”detașată” direct la Amabasada din Roma! Din mediul privat! De la propria firmă! Iată însă că, peste un timp, decizia premierului liberal Ludovic Orban de a nu mai fi permsie astfel de detașări din mediul privat la instituțiile de stat a stricat calculele familiei fostului președinte. Astfel că s-a apelat la Harnagea să îndrepte ceea ce stricase Orban…

Referent pe Relații Internaționale

Și uite cum, sub pretextul stăvilirii ”hemoragiei” de plecări de la Achiziții și alte servicii interne ale Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, directorul general Cătălin Harnagea promovează un ”concurs de ocupare a posturilor vacante din cadrul SFCARUJ, SIP și SPCID”. Iar la prima vedere toate procedurile par urmate întocmai. La capitolul ”Activitate”, după cum reiese din documentele oficiale intrate în posesia noastră figurând la data de 23.12.2019 ”publicarea anunțului pentru concurs în Monitorul Oficial al României, într-un ziar de largă circulație, pe site-ul instituției și pe www. posturi.gov.ro și la avizierul instituției – ora 16.00”.

Fostul președinte a avut grijă de familia sa

Celelalte etape procedurale fiind ” ultima zi de depunere a dosarelor de concurs; afișare rezultate selecție dosare; depunere contestații selecție dosare; afișarea rezultatelor contestațiilor; proba scrisă, afișarea rezultatelor contestațiilor; proba scrisă; afișarea rezultatelor probei scrise; contestație proba scrisă; afișarea rezultatelor contestațiilor; interviul; afișarea rezultatelor interviului; contestații rezultat interviu; afișare rezultate contestații rezultat interviu; afișarea rezultatelor finale”. Transparență totală, începând de la selectarea dosarelor depuse, pentru a se stabili cine întrunește și cine nu condițiile legale pentru a participa la concurs.

DOCUMENT. Calendarul concursului

Iar după parcurgerea acestei etape obligatorii s-a trecut la concursul propriu-zis. Numai că totul a început ”să pută” a ”dedicație” odată cu retragerile membrilor din comisie care nu au fost de acord cu diverse ”neregularități”, cum ar fi refuzul directorului general Cătălin Harnagea de a a fi amestecate plicurile cu întrebări, conform cutumei de până atunci.

Și la Amabasada din Roma, Norina Boru a ajuns tot cu scandal

Iar totul a explodat după ce, după declararea celor care au câștigat concursul, s-a stabilit că unii dintre ei, printre care și consilierul politician Tudor Tim Ionescu nu ar fi îndeplinit condițiile necesare pentru a participa la concurs! Asta deși cu peste o săptămână înainte aceeași comisie stabilise că dosarele acestora sunt complete! Și uite cum, prin retragerea forțată a celorlalți câștigători, Norina Boru a fost declarată ”marea câștigătoare” și angajată referent pe Relații Internațioanle la RoAid!

Tudor Ionescu a fost ”descalificat” după ce a câștigat concursul

Numai că aceasta nu a mai trecut apoi nici măcar o zi pe la noul serviciu de la Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, RoAid declanșând imediat procedurile pentru detașarea sa la Ministerul Economiei! Acolo unde activează și azi, tot ca detașată din partea Agenției lui Harnagea! SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...