Așa o fi?/Pute de-ți mută nasul a intoxicare venită din laboratoarele rusești

Așa o fi?/Pute de-ți mută nasul a intoxicare venită din laboratoarele rusești

Uite că nu degeaba se spune că la orele de geografie ar trebui să se învețe că ”Rusia se învecinează cu cine vrea ea”! Pentru că, la doar câteva zile după ce la București mai ales, dar și în alte Capitale occidentale se deschisese șampania pentru istorica victorie a pro – europenei Maia Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova, Moscova a recurs la o mutare absolut surprinzătoare. Și care dovedește încă o dată că planurile ”Țarului” Putin la ”Gurile Dunării” sunt mult mai complexe și pe un termen mult mai lung decât cele ”ghicite” din declarațiile publice.

Iohannis nu a primit-o pe Maia Sandu, că nu a vrut Plahotniuc

Concret, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Serviciul de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse ar fi transmis pe tradiționalele canale neoficiale o ”ofertă de nerefuzat” pentru omologii din România. Și anume să pregătească terenul diplomatic pentru angajarea de discuții preliminarii privind negocierile pentru un ”troc” care ar urma să rezolve sensibila problemă transnisterană pe termen ”nelimitat”. Astfel că, după cum susțin sursele noastre, SVR ar fi sugerat ca în schimbul neimplicării serviciilor secrete rusești în boicotarea mandatului Maiei Sandu și formarea unui Guvern ”integral occidental”, Chișinăul ar urma să renunțe la ”girul politic” asupra Transnistriei!!!

Efectul Plahotniuc

Acum, că partea rusă a avut grijă să sublinieze că, dacă ar fi vrut, ”brațul lung” al temutei ”Triade” FSB – GRU – SVR ar fi ajuns din nou până la Chișinău, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori până acum, normal că poate fi pusă și pe seama unei strategii manageriale, fiind în fond normal ca rușii să își ”laude marfa” informativă. Numai că până și la București se știe că, de această dată, Moscova nu a mai ”strâns șurubul” ca altădată la Maia Sandu. Cea care în 2019 fusese sacrificată, prin impunerea ”guvernului meu” – de fapt al lui Putin! – instituit de Igor Dodon. Moment în care, fără nicio explicație, serviciile secrete rusești au lansat și prigoana împotriva oligarhului Vladimir Plahotniuc. Cel care își îndeplinise totuși misiunea de a menține Republica Moldova într-o zonă ”gri”. Beneficiind și de faptul că acesta era nu doar ”băiatul bun la toate” care spăla ”rufele murdare” ale Moscovei la Chișinău, dar și ”omul SIE”, și ”cârtița” altor servicii secrete. Un Plahotniuc aflat la apogeul carierei sale nu doar în Basarabia, dar și în România! Aici unde, după cum s-a aflat chiar în aceste zile cu subiect și predicat, ar fi împiedicat inclusiv primirea Maiei Sandu la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis! Iar ”efectul Plahotniuc” continuă să dărâme și acum, una după alta, piesele rusofone ale întortocheatului joc de interese al SVR-ului ”la Gurile Dunării”.

Dodon și Usatîi s-au retras la ordin!

Astfel că imediat instalat Guvernul Dodon, procurorii moldoveni astfel reveniți sub tutela Moldovei au declanșat o veritabilă ”vânătoare” internațională a ”țarului Moldovei”. Astfel că Plahotniuc a renunțat la ”rebeliunea” pe care a încercat-o prin manifestații de stradă și refuzul predării Puterii politice după ce omul său din fruntea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Vasile Butnari l-ar fi avertizat în secret că ”omuleții verzi” din așa-numitele Companii Militare Private coordonate din umbră de Informațiile Militare Rusești GRU ar fi descins la Chișinău pe urmele sale. Astfel că ”invenția SIE” Vladimir Plahotniuc a trecut de urgență ”podul de flori” de peste Prut, refugiindu-se în România. Dar sub identitatea de Vladislav Novak. Astfel că, simțindu-se în siguranță în România, Plahotniuc alias Novac a angajat negocieri cu CIA pentru a primi protecția americană în schimbul ”secretelor murdare” pe care le știa din belșug.

SVR propune frontieră permanentă pe Nistru!

Numai că, la sfârșitul lunii octombrie 2019, pe când ”refugiatul” cu patru cetățenii Plahotniuc se ascundea la Iași, însoțit de o veritabilă armată de gărzi de corp înarmate, doi agenți GRU au făcut o plimbare în zona Spitalului Parhon din Copou. Suficient pentru ca Plahotniuc să fugă cu tot cu cei 12 ofițeri ”acoperiți” ai SIS care îi asigurau protecția ”cu glonț pe țeavă”. Și cu acordul fie el și tacit al autorităților române, bineînțeles. Iar spaima de GRU a fost atât de mare, încât Plahotniuc nici măcar nu a mai trecut pe la hotel, pentru a își recupera barem documentele sau valizele cu cash. Acesta fiind ”extras” de urgență de către americani și izolat direct la Miami! Și mai interesant fiind însă că, după ce și-au luat mâna de pe Plahotniuc, serviciile rusești și-a abandonat unul câte unul toți politicienii obedienți din Republica Moldova.

FSB își retrage oamenii !

Socialiștii lui Igor Dodon și comuniștii lui Vladimir Voronin au făcut tot posibilul ca să deturneze campania electorală către teme care să trezească oprobiul public împotriva Maiei Sandu. Numai că Dodon nu a mai primit de la Moscova și ”muniția informativă” necesară purtării acestui ”război murdar”, unul care ar fi putut schimba soarta alegerilor. Astfel că, într-un gest fără precedent pentru liderii partidelor rusofone din Basarabia, Dodon nu doar că și-a recunoscut imediat înfrângerea, dar a făcut și un surprinzător apel la ”liniște” și strângerea rândurilor pentru instalarea cât mai grabnică a unui nou guvern de către Maia Sandu!!! Dând astfel semnalul că socialiștii și aliații lor rusofoni nu vor încerca să împiedice în niciun fel formarea unui Guvern exact așa cum vrea Maia Sandu!

Armata Rusă oricum deține controlul Transnistriei, așa că..

Poziție pe care Dodon chiar nu și-ar fi asumat-o fără girul Moscovei…Însă și mai șocant a fost gestul primarului din Bălți, colaboratorul asumat al FSB-ului rusesc, Renato Usatîi anunțând că se va retrage atât din fruntea Primăriei Bălți, cât și din viața politică pentru că ”moldovenii au ales altceva”. Iar cum de orice poate fi bănuit ofițerul acoperit Usatîi, dar în niciun caz de o astfel de moralitate politică extremă – mai ales că alegerile au fost unele parlamentare, ci nu locale – singura explicație a acestei ieșiri benevole din scenă poate fi doar retragerea sa ordonată chiar de către FSB! Dar de ce…?

Capcana e clară! Dar care e ”momeala”?

Aceasta rămâne marea întrebare care frământă acum structurile contrainformative românești. Mai ales că ”mâna întinsă” de SVR a coincis cu momentul declarației – avertisment a lui Vladimir Putin. Cel care a postat pe site-ul oficial al Președinției Federației Ruse o ”poveste cu tâlc” despre revenirea, ”la o adică”, la frontierele din 1922. Acum, ce-i drept, dacă îl întrebi pe ”Ciucă al nostru”, sigur că acesta este în stare să îl informeze pe șeful statului că Rusia a luat frica avioanelor F – 16 care lansează rezervoare de combustibil în loc de bombe și a eliocpterelor partenerilor strategici pe care analistul Radu Tudor a ajuns să le laude inclusiv pentru cât de frumos ”au parcat” la semafor, la Aviatorilor. Lăsând însă gluma la o parte, sursele noastre susțin că la București nu s-a luat încă o decizie privind straniul demers al SVR-ului. Iar lipsa de reacție se datorează unui incovenient major. Pentru că, da, structurile noastre contrainformative sunt sigure că este vorba sigur de o ”capcană”… Numai că însă nu a fost încă identificată ”momeala” care va fi folosită de SVR pentru a atrage statul român, unul considerat încă oficial la Moscova drept ”ostil”, în capcana negocierilor pentru împărțirea definitivă a sferelor de influență din Republica Moldova. Existând doar bănuiala că sigur are legătură cu Ucraina… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro