Așa o fi?/Țiriac, „contabilul Securității”?

Așa o fi?/Țiriac, „contabilul Securității”?

Miliardarul matusalemic Ion Tiriac, contabilul Securitatii romane, e foarte tare in argumente atunci cand, de la inaltimea miliardelor de euro facute pe spatele poporului roman, da lectii de morala si vorbeste despre respectul legii.

Cand e cu pusul in practica, mai slabut, scrie Strictsecret.ro .

Udrea e „la ea acasa” la Stejarii, avand in vedere „discutia” din 2015?

Cum, dragi cititori, ati uitat de scandalul din 2015, declansat de LUJU , care a publicat dezvaluirea cu un denunt depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, pe numele Elenei Udrea? Acuzatiile vizau fapte pe care Elena Udrea le-ar fi comis in perioada in care a detinut functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Mai exact, dosarul priveste contractul incheiat, in 2011, intre Ministerul Dezvoltarii si Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea “Complexului de Agrement La Stejarii”. Un contract finantat, asa cum se arata intr-un comunicat al ministerului, prin Programul Operational Regional 2007-2013 depus pe Axa prioritara 5 – dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul major de interventie 5.2 – crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

Proiectul, finalizat in decembrie 2013, ar fi costat 11 milioane de euro, dar, potrivit denuntului depus impotriva Elenei Udrea, complexul turistic nu ar fi fost utilizat pentru scopul in care a fost construit. In realitate, acesta ar fi luat destinatia unor facilitati gandite sa aduca beneficii exclusive unei societati private, mai exact facilitati de agrement si exploatare a unui complex rezidential proprietate privata.

Mai mult, sustine autorul denuntului, faptul ca respectivul complex realizat cu fonduri UE a ajuns sa fie un complex rezidential privat, ar rezulta chiar din faptul ca aici insasi Elena Udrea ar avea asigurata o locuinta proprie. De asemenea, o alta dovada a faptului ca acest complex nu este unul turistic este reprezentata de faptul ca accesul nu este unul liber, ci s-ar face doar pe baza unei invitatii.

Daca aveti chef, cititi si DOVADA Strictsecret.ro :

Prezentare Regio La Stejarii

Desi a inceput bine treaba, DNA s-a impotmolit pe drum, asa cum s-a „impotmolit” orice procuror care a inceput orice demers fata de Tiriac sau fata de familia sa (vezi AICI ):

Presa vremii consemneaza ca Udrea a fost ridicata de politisti chiar din complexul Stejarii.

Cu un tupeu tipic lui Tiriac, holdingul detinut de el a negat orice fel de interactiune cu Medusa International si banii primiti de la Udrea dand chiar un comunicat de presa:

„Plângerea este nefondată şi a fost formulată de „Sandu Jean Cătălin, fost jurist la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), coleg de închisoare cu Dan Voiculescu, acuzat de corupţie şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a ICA”, ziceau reprezentantii lui Tiriac.

Tiriac, mincinosul pitit dupa off-shore-uri

Tupeistul avea dreptate la suprafata, in fond, mintea cu nerusinare. Cei initiati stiu apetenta lui Tiriac pentru firme off-shore si, mai ales, obsesia lui de zgarcob de a primi doar dividende, puratoare de cele mai mici taxe.

Asa a fost cazul si aici. Tiriac a trimis la inaintare pentru Medusa International doua firme proxy Dongo Holdings Limited (70,3%) şi Amiel Enterprises Limited (29,6%).

În schimb, Enache Costina Genoveva, mandatar al Dongo Holdings Limited şi Amiel Enterprises Limited, are o funcţie similară în Vitexa Holdings Limited. Această companie cipriotă este acţionar al Casa Auto SRL, care şi-a schimbat denumirea în Ţiriac Auto.

Avem chiar si doua dovezi in acest sens, una mai vechiuta… ce ne arata ca sageata lui Tiriac era imputernicita sa semneze actul constitutiv al Medusa Hotel International…

… si alta mai prospetica ce ne arata ca exact acum 5 luni, Enache Costina Genoveva era mentionata ca mandatar al unui off-shore din cadrul firmei Masterange Romania SRL, societate comerciala care este „pe fata” proprietara complexului Stejarii. Pai, tovarasi, numai si pentru asa ceva ar fi meritat ca Tiriac sa fie adus atunci la DNA pentru explicatii. De fapt, ar merita chiar si azi, in 2021, ca nu e nimic prescris.

Un ziarist amarat de provincie le reaminteste procurorilor romani ca banii europeni au fost folositi cu tupeu maxim de firmele off-shore ale lui Tiriac pentru o investitie privata:

Inca un amanunt delicios, nestiut pana acum. Ca sa construiasca Stejarii, zgarcobul de Tiriac a luat, pe langa bani europeni, si un credit sindicalizat: 77 milioane euro de la BRD, 6 milioane de euro de la National Bank of Greece si 21,5 milioane lei de la Banca Romaneasca:


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...