Așa o fi?

Așa o fi?

Reportaje-Live:  INVATATI-VA COPIII CHINEZA

Game over. Nici nu va imaginati ce se intampla acum in China. Centrul financiar al lumii dar si cel de inteligenta se transfera in Asia ireversibil. Eforturile lui Trump de a stopa ascensiunea Chinei sunt aproape inutile si nu fac decat sa amane deznodamantul.

Pana acum, peste 90% din marile inventii ale lumii au apartinut rasei albe. Occidentul a condus sute de ani omenirea in cursa inventiilor ai inovatiilor dar acest lucru tocmai se schimba sub ochii nostri.

Va rog nu imi spuneti de Silicon Valley cand doar in Shenzen este un Hi-tech Park cu 600.000 de programatori unde in medie un apartament costa 1.6 milioane dolari si salariu mediu este de 8000 usd.

In China zilele acestea a fost bacalaureatul chinezesc. Doua zile, 3 examene pe zi fiecare de 2.5 ore. Intreaga tara s-a oprit in loc ca sa nu deranjeze examenul. Constructiile s-au oprit si pentru orice zgomot amenda este de 2000 usd. Concurenta si dorinta de a reusi a copiilor chinezi este la un nivel la care un copil european ar claca psihic. Este imaginea unei tari care intr-adevar pune educatia pe primul loc.

Sunt facultati chinezesti cu 2000 candidati pe un loc si credeti-ma ca nivelul de inteligenta este incredibil de ridicat. Probabil ca intelegeti ca nu exista comparatie cu Romania. Educatia in RO este o gluma.

Acuzati-ma de rasism sau de ce vreti voi insa retineti ca noi, rasa alba, vom pierde acest razboi al dominatiei omenirii in viitor exact din cauza felului in care ne educam copiii.

Si mai e un factor. Chinezii il iubesc in masa pe Xi. Il iubesc pe bune intr-un fel in care noi nu vom iubi niciodata un lider.

Fanaticii muncii. Stiu ca este greu de imaginat dar angajatii chinezi sunt gata sa lucreze si pe gratis daca e nevoie si li se da un obiectiv. Angajatii Huawei au anuntat ca sunt dispusi sa lucreze pe gratis minim doua luni pentru a ajuta compania sa depaseasca impasul actual . Voi ati face asta?

De aceea vom pierde dragii mei. Educatia si fanatismul chinezesc sunt greu de inteles pentru occidentalul average spalat pe creier de globalizare, drepturi egale, flower power si curcubee.

In fata acestui colos, singura noastra sansa este sa ne unim cu totii, Europa-SUA si sa punem educatia pe primul loc. In urmatorii ani avem one-shot sa construim intreaga societate occidentala in jurul educatiei, sa punem inventiile si inovatiile in centrul preocuparilor noastre.

Parerea mea este sa va invatati copiii chineza si sa va rugati la Dumnezeul vostru crestin sa nu ajungem vreodata in timpul vietii la un conflict Occident-China ca ne vor sari mucii cu toate fitele noastre occidentale si toate flic-flacurile culturale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”