Așa o fi?

Așa o fi?

Atentatul mafiot de la Arad, căruia i-a căzut victimă omul de afaceri Ioan Crișan a condus la o colaborare interinstituțională fără precedent pentru identificarea făptuitorilor. Astfel că structurile au pus la ”oala comună” informativă mai multe rapoarte care ar putea ajuta la accelerarea anchetei.

Pistele anchetei uciderii lui Crișan, tot mai complexe
Iar unul dintre aceste rapoarte, intrat în posesia noastră, cuprinde inclusiv indicii cu privire la ”calitatea actulului polițienesc” la nivelul IPJ Arad din ultimii ani. Județ cu un ridicat grad de risc al contrabandei cu țigări, poziția geografică transformându-l într-un adevărat fief al grupărilor mafiote. Mai ales a celor specializate în contrabanda cu țigări aduse din Ucraina în Suceava! De unde o bună parte erau transportate cu TIR-urile ”capac” în Arad, unde erau comercializate ”la negru”, banii urmând a fi apoi trimiși înapoi la Suceava pentru plata rackeților ucraineni. Pistă care va conta imens în derularea anchetei… Ca și întârzierea nejustificată, de către o anumită structură suceveană, a sesizărilor informative cu privire la acest aspect documentat în urmă cu aproape doi ani!

Sesizarea din iulie 2019, de la Suceava

Ținând cont de indiciile mai mult decât sensibile cuprinse în raportul informativ și care ar putea duce la ”alertarea” celor vizați înainte ca dinamica operativă să o impună, nu vom publica integral acest document. Sau cel puțin nu deocamdată… Totuși, pentru astăzi, vom sublinia că una dintre pistele urmate de anchetatorii veniți de la București duce până în luna iulie a anului 2019! Atunci când la Serviciul Județean Anticorupție Suceava a fost primită o sesizare privind membrii unei grupări de cetățeni români și ucraineni care trafichează pe teritoriul Județului Arad țigări de contrabandă. În sesizare fiind menționate și numele unuia dintre ”greii” Poliției arădene, acesta fiind acuzat că nu ar fi luat nici cea mai mică măsură împotriva membrilor respectivei grupări. Numai că verificările au ajuns să fie efectuate, de fapt parcă mai mult tergiversate, de către comisarul șef de Poliție, Mihai Martin. Adică exact cel ulterior arestat preventiv în cauza ”Sifoanelor de la Permise Suceava”, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită! După care ”sesizarea a fost înaintată unității de Parchet competente , pentru efectuarea de cercetări”…

Scandalurile Tamaș și Bătrîn

Decizia ministrului Lucian Bode de a îl reevalua pe comisarul șef Ioan Marcu Tamaș și a îl trimite înapoi la șefia Poliției Județului Arad a luat prin surprindere multă lume. Mai ales că acesta a fost de-a lungul anilor protagonistul mai multor scandaluri, cum ar fi ”concediul medical de aproximativ 80 de zile”, picat parcă exact la țanc pentru ca acesta ”să nu fie mutat în funcția de inspector șef al Inspectoratului Poliției Județului Vaslui, unde nu voia să se prezinte”.

Tamaș și Bătrân, scandaluri la IPJ Arad

De altfel, un alt șef al Poliției arădene care prin poziția sa ar fi trebuit să împiedice să se ajungă la proliferarea traficului cu țigări este și comisarul șef Dorin Bătrân, cunoscut și drept ”Patronul Poliției”, datorită ”declarației de avere” absolut șocantă și dezvăluită de ”NAȚIONAL”. Numai că acesta avea cu totul alte preocupări, după cum reiese din acest raport înaintat conducerii MAI :

” Am onoarea să raportez : în data de 09.06.2018, orele 12.40 am. am efectuat împreună cu alte structuri de poliție 3 percheziții domiciliare într-un caz de contrabandă. În urma perchezițiilor au fost confiscate un nr. de 134.000 fire de țigări. Activitatea a fost finalizată sâmbătă în jurul orelor 19.00. În data de 10.06.2018 orele 08.20 m-am deplasat la sediul IPJ Arad unde urma să fie discutată situația operativă pe linia de rutieră, moment în care m-am întâlnit cu cms. șef Bătrân Dorin, de față fiind și comisar șef Goilean Dorin. Comisar șef Bătrân a început să îmi reproșeze că nu i-am raportat despre desfășurarea perchezițiilor, moment în care a început să îmi adreseze injurii : ”mă p..lă; îți bag p…la pe gât; îți dau m…ie, tu cu s… de la Nădlac vă credeți mari polițiști, dar o să vă f…tem; îți tai p…la și ți-o bag pe gât; p…la ta aia mică și neagră; să pleci de la Pecica că în următoarele 2 secunde pun pe altul; o să te f…t eu și pe tine și pe ăla de la Nădlac”. Deoarece discuțiile au devenit incontrolabile am părăsit biroul cms. șef Bătrân Dorin și am mers în biroul cms. șef Troiac Ștefan. Față de cele raportate, rog dispuneți” se arată în raportul întocmit de Munteanu Iulian, în data de 12.06.2018, către conducerea MAI. Numai că nimeni nu a dispus nimic! Și uite unde s-a ajuns… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…