Așa o fi?

Așa o fi?

Umilință maximă pentru singura structură contrainformativă care a reușit să țină cât de cât sus steagul în fața războiului hibrid declanșat pe teritoriul românesc de teribila mașinărie rusească de informații. Iar aceasta este cu atât mai greu de digerat, cu cât în urmă cu doar câteva luni, oamenii președintelui din sistem dăduseră asigurări ferme, fie ele și pe obișnuitele canale neoficiale, cu privire la faptul că Klaus Iohannis a învățat în cele din urmă lecția contrainformativă.

Iohannis, la Sibiu, între Michael și Veronica Schmidt
Și anume că, odată cu deschiderea a două dosare la DNA pe numele fostului importator BMW și noul samsar de armament Michael Schmidt, șeful statului nu îi va mai întinde afaceristului refugiat în Bavaria, via Austria, nicio mână de ajutor. După cum informam la acea vreme, în urma dovezilor privind apartenenența consoartei oficiale a lui Schmidt și sora ofițerului FSB ”acoperit” Renato Usatîi la anturajul personal al președintelui rus Vladimir Putin, Iohannis transmițând sec că aceasta nu va mai fi primită la Palatul Cotroceni. Numai că, șoc, fără a informa în prealabil pe cineva, Klaus Iohannis s-a șters undeva atât cu rapoartele serviciilor secrete românești, cât și cu propriile angajamente ! Astfel că ”neamțul” a profitat de participarea la ”Haferland”, ”Săptămâna sașilor” organizată de Michael Schmidt la Sibiu, pentru a se întreține atât cu acesta, cât și cu Veronica Schmidt Usatîi. Cea considerată la chiar vârfului sistemului drept una dintre cele mai mari vulnerabilități la adresa securității naționale în fața unui război hibrid la care FSB, SVR și GRU excelează. Dar pe care cei mai înalți demnitari ai statului român uite că se dovedesc incapabili și să îl înțeleagă, dar să mai îl și poarte!

Racolată de Tyagachev, la Moscova!

De ani buni de zile, despre ”vânătorul de români fasciști” Renato Usatîi se știe foarte bine că nu are nicio reținere în a se prezenta drept ”omul FSB” în Republica Moldova. De altfel, doar faptul că într-adevăr nu bravează atunci când susține că este omul de legătură al serviciilor secrete rusești cu grupările de crimă organizată care acționează în Ucraina și Republica Moldova ar putea explica ascensiunea fulminantă a acestui băiat fără studii și provenind dintr-un cartier sărac din Bălți. Numai că structura contrainformativă a SIS – Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, la fel ca și cea externă românească au deplină cunoștință de rapoartele care leagă penetrarea atâtor medii înalte de către Renato Usatîi strict de sora sa. Cea care însă, până a fi actuala doamnă Schmidt ar fi avut o legătură extraconjugală cu fostul președinte al Comitetului Olimpic Național al Federației Ruse, Leonid Tyagachev.

Tyagachev a introdus-o pe sora lui Renato Usatîi în anturajul personal al lui Vladimir Putin

Un apropiat al strategului panslavist al Moscovei, Dmitri Kozak, dar și al președintelui Vladimir Putin în persoană! Veronica Schmidt penetrând astfel, prin intermediul influentului Tyagachev, cele mai importante medii ale Puterii de la Moscova și inclusiv anturajul personal al președintelui Vladimir Putin. Lucru reușit apoi cu același succes uluitor și în România, prin legătura terminată tragic avută cu un membru al familiei fostului premier Adrian Năstase și unul dintre ”oamenii grei” ai Direcției Vămilor din România.Numai că ”mapa neagră” a structurii contrainformative românești care a încercat barem să stopeze acest plan a fost însă practic închisă definitiv odată cu căsătoria identificată drept una ”strict formală” dintre sora fesebistului Renato Usatîi cu Michael Schmidt. Adică exact omul pe care chiar Klaus Iohannis, cel căruia încă de la Sibiu îi plăcea să conducă la nebunie limuzinele puse gratuit la dispoziție de către importatorul BMW în România și l-a asumat inclusiv public, după instalarea la Palatul Cotroceni, drept cel mai bun prieten al său.

S-a întors peste capul DNA!

”Michael Schmidt are două dosare la DNA! Omul președintelui a fugit la Viena” titram ”lovitura” din 17 ianuarie. Atunci când dezvăluiam că probabil șeful atotinfluentei ”coloane a cincea săsești” din România a ”presimțit” anchetele care îl vizau, din moment ce de frica dosarelor instrumentate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție a fugit pur și simplu la Viena. Acolo unde și-a pus la adăpost și familia, soția Veronica și copiii, după care el a început să încerce o nouă lovitură financiară în Bavaria. Fără a călca însă și pe la vila sa de lux pe care o deține pe Costa del Sol. Iar eșecul procurorilor în încercarea de audiere a acestuia s-a dovedit cu atât mai mare, cu cât prima întrebare pregătită pentru Michael Schmidt era dacă a fost sau nu canalul secret de comunicare dintre Klaus Iohannis și Liviu Dragnea, exact în perioada în care cei doi lideri politici erau declarați drept dușmani de moarte. Astfel că exilul autoimpus de acesta în fața anchetelor DNA părea unul îndelungat, mai ales că după vânzarea afacerii cu automobile BMW din România, acesta preluase alte două afaceri în Bavaria.

Șeful SVR recunoaște ”frăția” cu serviciile secrete germane și austriece

Acum, ce este drept, dincolo de povestea publică de succes a omului de afaceri care a dus BMW-ul în România, Michael Schmidt a avut după revoluție și un CV paralel, minuțios creionat de către structurile contrainformtive românești. Cele care însă s-au mulțumit să asiste impasibile la acapararea de către ”Frăția sașilor” a cam tuturor afacerilro din triunghiul geografic Sibiu – Sighișoara – Brașov. Veritabilă ”coloană a cincea” condusă de Michael Schmidt, Jurgen Paul Porr și Andreas Huber! Schmidt fiind de departe principalul ”maestru de ceremonii” al tuturor delegațiilor germane care descindeau în ”Țara Sașilor” pentru diverse ”combinații de afaceri” cu primarul Iohannis care venea la întâlniri cu BMW-ul dat de acesta. Astfel că Schmidt chiar nu avea cum să nu devină un obiectiv vital și pentru interesele BND-ului, serviciul secret german în România. Numai că lucrurile par să fi scăpat de sub control după ce acesta l-ar fi plimbat la propriu pe Liviu Dragnea cu un transportor blindat 8×8 produs de compania germană Rheinmetall.

Totul în urma unei selecte partide de vânătoare organizate în pădurile bavareze și mai ales după ce Schmidt preluase reprezentarea intereselor de afaceri ale Rheinmetall în țara noastră. Iar primele rezultate ale colaborării ”subterane” cu ”guvernarea Dragnea”s-au văzut imediat, prin anunțul oficial al unui proiect de construcție, la Uzina Moreni a transportoarelor blindate 8×8 Agilis. S-a semnat chiar și un joint venture, numai că ”lăcomia proverbială” a de acum comisionarului din umbră Michael Schmidt a distrus acest proiect. Însă mare trebuie să fi fost uluirea procurorilor DNA atunci când, după jumătate de an de exil la Viena sau în Bavaria, l-au putut vedea pe Michael Schmidt la televizor, primindu-l cu brațele deschise pe chiar președintele Klaus Iohannis, la ”Săptămâna Sașilor”. Iar timorarea a fost cu atât mai mare, cu cât, în ciuda programului încărcat, șeful statului a găsit totuși câteva minute pentru o discuție ”față în față” cu omul pe care DNA nu a mai îndrăznit acum să îl audieze. Dar și cu soția acestuia, ceea ce a făcut ca frustrarea structurilor contrainformative care au identificat-o pe aceasta ca un posibil canal de influențare hibridă a Președinției Române să atingă cote care, la rândul lor, pot conduce la alte surprize majore pe tabla de șah a sistemului.

Apele fiind tulburate și de declarația de ultimă oră a șefului SVR – SIE rusesc. Serghei Narîșkin răspunzând cu un zâmbet zeflemitor la întrebarea despre ”supremația CIA” că pe SVR o interesează doar că are relații excelente și o ”interacțiune foarte bună” cu serviciile omoloage din Germania, Austria, Franța sau Italia. Și asta în timp ce, în aceeași zi, exploda public și informația că poate cel mai ”acoperit” spion al BND-ului german fusese racolat din 2010 de către serviciile secrete chineze! Și cum ”cârtița” este chiar președintele Fundației Hanns Seidel, cu o prezență activă în România, care l-a decorat personal pe președintele Klaus Iohannis și i-a acordat premiul Franz Josef Strauss, chiar că dinamica operativă ”duduie” mai ceva ca economia lui Cîțu! SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...