Așa o fi?

Așa o fi?

”Șeful SPP, conectat prin neveste la Republica Procurorilor” dezvăluiam cu ceva vreme în urmă… Atunci când insistam că una dintre explicațiile intangibilității celui care conduce Serviciul de Protecție și Pază încă din anul 2005 poate consta tocmai în ”mâna bună” pe care acesta a avut-o în alegerea subordonatelor. Angajate la SPP cu grade și salarii pe măsură, mai ales după mandatele lui Băsescu, atunci când generalul Lucian Pahonțu a fost dispus să plătească orice preț, numai să intre și în grațiile noului ”stăpân”.

Tot Vasilca conduce STS-ul, nu Bălan!
Iar de la Cristina Nicolau la Nicoleta Olaru, Pahonțu a beneficiat din plin de pe urmele acestei operațiuni obsesive de a se înconjura de soțiile unor influenți oameni grei din Justiție. Și cum ultimul lucru pe care și-l va schimba vreodată Pahonțu este tocmai ”năravul”, acesta a adus la SPP orice nevastă de potentat al zilei a putut, indiferent de culoarea sa politică sau de structura din care activa. Mai mult decât atât, a avut și ”flerul” de a miza și pe soțiile unor ”tinere speranțe” ale sistemului, precum Valeriu Gheorghiță. Cel a cărui soție, Cristina Gheorghiță, după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, a fost adusă la SPP încă din urmă cu trei ani, devenind fizioterapeuta serviciului. Însă toate aceste transferuri pălesc față de unul dintre cele mai ascunse secrete ale șefului SPP. Unul extrem de bine protejat de Protecția Internă, ce este drept. Dar care iată că, ghinion, tot a ieșit la iveală, atunci când ”dinamica operativă” a impus-o. Și ăsta este doar începutul!!!

Ioana Vasilca, la Comanda SDI

După ani de zile de zile în care generalul Costin Nedelea a condus SDI –ul, la comanda structurii de filaj intern, cu tot cu UM 0163 I a fost adus Alin Chirilă. Iar ofițerul trimis de acesta pentru a ”spiona informativ” Palatul Cotroceni și inclusiv pe președintele Klaus Iohannis – bineînțeles că ”doar pentru protecția” sa!- a fost desemnat… Ioana Vasilca!

Degeaba umblă Iohannis cu atâția SPP-iști după el…

Nimeni alta decât nora de facto a încă șefului operativ al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Ionel Sorinel Vasilca, chiar dacă din poziția de prim-adjunct al directorului! Același care, după ”triangulara ratată” de la Caracal și pe când era încă director plin la STS se văita că este filat, împreună cu familia și chiar la absolvirea băiatului, de SPP-iștii lui Pahonțu! Numai că, în cele din urmă Vasilca pare să fi înțeles mesajul lui Pahonțu și i-a făcut loc la comanda STS sibianului Ionel Bălan, ”Dragonul” devenit între timp ”ochiul și timpanul” președintelui Klaus Iohannis. Cel care încă nu știa că a fost ”obiectivul”, din partea SDI, aflat în documentarea Ioanei Vasilca, membra familiei celui ”retras strategic” drept ”numărul doi” din STS! Și care probabil și-a îndeplinit ireproșabil ingrata misiune de a asigura ”documentarea informativă” a Palatului Cotroceni, cu tot cu președinte, din moment ce a fost avansată la Secțiunea Comandă a structurii condusă de Alin Chirilă!

Alertă ! C9 a cedat!

Iată însă că în ciuda eforturilor SDI – că pe SSI-ul lui ”Mili” nici măcar Bălașa nu mai poate pune bază – C9 a cedat informativ! Și o să ”doară”! Rău de tot! Mai ales când se va afla că SPP-ul lui Pahonțu a permis ”flancarea” președintelui Klaus Iohannis de ”acoperiți” ai altor servicii secrete.

Ghinion! Cosmin Marinescu își are biroul în C9!

Unii chiar sub nasul, de fapt la Cabinetul consilierului prezidențial Cosmin Ștefan Marinescu, șef al Departamentului Politici Economice și Sociale! Mai ales că vorbim aici de ”mâna” poate celei mai galonate ”fantome” diplomatice a spionajului românesc, de la Caraiman încoace! Iar cum C9 – ”corpul” unde își au birourile consilierii prezidențiali – are deja ochi, gură și urechi, vom dezvălui astfel cele mai ascunse secrete ale ”oamenilor președintelui”… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...