Așa o fi?

Așa o fi?

Au fost vremuri nu chiar atât de îndepărtate, în care se spunea că nu mai poți da o palmă în București, pentru că toți erau nepoții Cămătarilor sau Sportivilor! Iar acum aproape nicio instituție a statului român, fie ea de forță, de control, de urmărire penală sau informativă nu mai înaintează un dosar, pentru că toți cei vizați sunt ba acoperiții americanilor, ba ai francezilor, mai nou… Astfel că nu mai este funcționar care să nu fie ”legendat” ba că ”e omul FBI”, al CIA sau al DGSE!

Soțul Sergiu Moroianu are un mic imperiu imobiliar
Iar toată această paralizie indusă a structurilor nu face decât să demonstreze încă o dată că, adevăratul blestem care pare a lovi din nou nemilos societatea românească nu este neapărat faptul că avem o debilă clasă politică! Cât mai ales că prea mulți din ofițerii noștri uită pur și simplu că au depus jurământul militar numai și numai în fața statului român! Astfel că, decât să se lamenteze că nu îl poate ”instrumenta” pe unul sau pe altul ba că e cu francezii, ba că e cu americanii, aceștia ar trebui să își mai încerce atunci norocul și în privat! Că doar nu sunt condamnați pe viață la locul de muncă, unul cât se poate de bine plătit, aducător de pensii speciale la vârste fragede și sinecuri la tot neamul!
Panizza, protectorul din Centrala DGSE
Astfel că dacă tot ”se știe” cine se află în spatele ”experimentului Clotilde”, ofițerii de contrainformații ai Serviciului de Informații Externe ar face bine să mai tempereze și ei din avântul înalților protectori ai acesteia, precum ”fantomele” franceze Adam Martial, Herve Dages și Chiristian Panizza. Nu de alta, dar altfel nu vom face decât să sărim din ”lacul” american al CIA în ”puțul” francez DGSE!

”Casa Groazei” de pe strada Roma!

Ce poate fi mai plăcut decât o scurtă plimbare pe jos, indiferent de anotimp, între Piața Amzei și Piața Dorobanți…? Astfel că și funcționarii cu vipușcă Adam Martial și colonelul Herve Dages au tot făcut-o… Până la discreta vilă de pe strada Roma, cea care tinde să devină o adevărată ”Casă a groazei” pentru credibilitatea serviciilor secrete românești. Cele cărora Clotilde Marie Brigitte Armand, ajunsă din Guadelupe, primarul Sectorului 1 din Capitală le râde în nas tocmai din locația de pe strada Roma! Acum, ce este drept, aproape că nu este vreo structură mai ”brează” decât alta în această speță, numai că SIE ar trebui să se simtă totuși ceva mai mult cu ”musca pe căciula” contrainformativă! Nu de alta, dar deja se creionează tot mai mult un tablou al transformării unei bune părți a serviciului într-o adevărată ”anexă” a Direction General de la Securite Exteriueure.

”Casa groazei” de pe strada Roma

Acolo de unde, din biroul său din Centrala DGSE de pe Bulevardul Mortier nr. 141, șeful influentei Divizii de Spionaj Finnaciar, Christian Panizza continuă să asigure toată protecția necesară ”năbădăioasei” primărițe din Sectorul 1. Cea care a ajuns să urle în gura mare ce contracte să fie anulate și care să fie redirecționate, știind că pe ”culoarele” justiției nu pot fi împinși decât cei care nu ar pricepe noile ”realități geo-strategice”. Dar și pentru că astfel SIE ar face bine să mai atenueze impactul a tot felul de ”acoperiri”mai mult sau mai puțin credibile, precum cea a chiar soțului liderei useriste.

”Războiul matematicienilor”, purtat între ”Păduri”!

Și să se tranșeze astfel, în cele din urmă, într-un fel sau altul, și ”războiul matematicienilor” purtat la un moment dat în interiorul ”partidului anti-sistem” între Nicușor Dan și Sergiu Moroianu. Și despre care inițiații sistemului sunt convinși chiar și în ziua de astăzi că a fost unul purtat de fapt ”între cele două Păduri”. Cu toate că, din punct de vedere academic, între cei doi chiar că nu prea are cum să existe termen de comparație, mai ales că se spune că matematica nu minte niciodată. Astfel că, da, ce este drept, Nicușor Dan a fost olimpic la matematică! Numai că soțul lui Clotilde Armand a absolvit cea mai prestigioasă unitate de învățământ superior în domeniu din lume, Massachussets Institute of Technology.

O mai fi cineva la pupitrul SIE..?

Iar după doctoratul în Boston, acesta a mai obținut un master la Ecole Polytechnique din Paris, un postdoctorat la Hamburg și unul la Toulouse, activând în prezent la Institutul de Matematică ”Simion Stoilow” al Academiei Române. De asemenea, dacă Nicușor Dan se fălea că la vârsta lui stă încă într-un apartament ceaușist de bloc muncitoresc, Sergiu Moroianu este proprietarul unui adevărat imperiu imobiliar, format din zeci de terenuri pe care le deține direct sau împreună cu soția Clotilde. Uite însă că, totuși, în ciuda atacurilor dezlănțuite ale matematicianului userist Sergiu Moroianu împotriva matematicianului userist Nicușor Dan cu ceva vreme în urmă, tot cel din urmă a reușit să îi ia fața lui Clotilde Armand și să fie – de fapt mai mult să se dea!- primar general al Capitalei. Așa că dorința de răzbunare este încă vie în planurile operative ale unora…

La schi, în Austria…

Dacă până acum ofițerii români s-au mulțumit să asiste impasibili cu monitorizarea vilei din strada Roma, acolo unde Martial sau Dages transmiteau regulat ordinele lui Panizza, de această dată se pot mișca și ei barem mai cu talent. Și având timpul necesar la dispoziție pentru a fructifica informația că, odată cu venirea sezonului rece, Clotilde Armand tot va pleca la schi. Dar nu pe Valea Prahovei.

Clotilde Armand vrea să schieze cât mai singură în Austria…

Și nici măcar în Alpii francezi. Ci în Austria! Acolo unde, mai ales după ieșirea de la guvernare și după ce astfel simt implicit răsuflarea DNA în ceafă, tot mai mulți lideri useriști au fost instruiți să își găsească loc de câte un ”team – building”. Pentru a putea primi ”feedback”ul cuvenit pentru activitățile desfășurate în România, departe de orice eventual ”cablat” neavenit… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria