Așa o fi?

Așa o fi?

Aceasta a fost ”mutarea nebună” pe care USR-ul i-o pregătise lui Klaus Iohannis. Numai că oamenii președintelui din sistem au reușit să afle fie și în ultima clipă, ”marele anunț” pe care Stelian Ion urma să îl facă, dându-i astfel direct ”mat” șefului statului. Pentru că, da, schimbarea ”cu japca” a fostului ministru al Justiției, cea care de altfel a provocat și ”surprinzătoarea” criză guvernamentală fără precedent a avut legătură cu numirea procurorilor la cele mai importante structuri de Parchet.

Instigat de Bogdan Pîrlog, Stelian Ion pregătea ”decaparea” Gabrielei Scutea

Însă Stelian Ion trebuia să ”rupă gura târgului” printr-un adevărat ”blitzkrieg” declanșat asupra Palatului Cotroceni, prin cererea de ”reevaluare” a activității Gabrielei Scutea în fruntea Parchetului General. Și ”oferta de nerefuzat” pe care ar fi urmat să i-o facă Laurei Codruța Kovesi, promovând astfel pe agenda publică ”repatrierea” acesteia! Totul pentru a putea fi astfel ”resetată” promisiunea electorală deja abandonată a reformării Justiției! Iar prin această mișcare, dacă USR-ul ar fi și apucat să o facă, Klaus Iohannis ar fi fost pus oricum ”în genunchi”și legat la ochi! Gata ”fezandat” propagandistic pentru ”execuția finală”!

Gabriela Scutea

Pentru că, dacă s-ar fi opus fie și încuviințării unei astfel de dezbateri politice, încă teribila mașinărie de propagandă mediatică useristă ar fi turat imediat ”motoarele”. Urmând să curgă acuzele că, după ce a încuviințat fără luptă demiterea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, acum Iohannis nici măcar nu vrea să încerce să îndrepte răul făcut. Planul fiind ca însăși Kovesi să ”strângă șurubul” la Iohannis, printr-o încuviințare fie și tacită a revenirii ca procuror general al României, dacă țara și clasa politică i-ar fi cerut acest ”sacrificiu”. Unul nu chiar atât de mare. Mai ales că până și fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție conștientizează deja pe deplin că în fruntea EPPO nu i se permite decât cel mult ”libertatea tramvaiului”, după cum ar spune inițiații sistemului!

Strategul Pîrlog

Artizanul din spatele acestei strategii care ar fi urmat să ia prin surprindere întreaga tabără prezidențială pare a fi fost controversatul procuror militar Bogdan Pîrlog. Cel suspectat chiar printre colegii săi de ”radicalizarea” actului de Justiție. Iar cum acesta era deja un dușman asumat atât al președintelui Iohannis, cât mai ales al actualului procuror general, ”încălecarea” ministrului Stelian Ion de către consilierul său din umbră, Bogdan Pîrlog nu a făcut decât să întărească și mai mult suspiciunile că la MJ se pune ceva la cale… Și, în cele din urmă s-a aflat nu doar că Stelian Ion are deja acceptul francez pentru aruncarea pe masa de joc prezidențială a ”asului” Kovesi, dar și că ”ranga în dinți” urma să fie aplicaă peste doar câteva zile.

Cioloș, gata să facă lobby la Bruxelles pentru noua prezidențiabilă USR

Astfel că, în criză de timp, singura soluție avută la îndemână pentru stoparea implementării planului userist a fost – sub orice motiv și cu orice preț politic- demiterea de îndată a ministrului Justiției. Chiar dacă astfel s-a pornit ”suveica” destructurării fostei coaliții guvernametale. Dar, dacă ar fi să vadă doar partea plină a paharului, cel puțin astfel oamenii președintelui au câștigat timpul necesar pentru a se pregăti pentru următorul asalt al Uniunii Salvați România. Cel prin care, soldat credincios al armatelor globaliste de la Pari și Bruxelles, Dacian Cioloș ar urma să anunțe cedarea responsabilității de a reprezenta ”dreapta progresistă” la viitoarele alegeri prezidențiale candidatei independente Laura Codruța Kpovesi. Iar sub acest ”steag”, odată arborat de USR, președintele Iohannis ar urma să fie ”tocat” prin tot felul de atacuri concentrice, menite a îi submina și mai mult autoritatea. Una oricum tot mai șubrezită cu fiecare zi ce trece din cel de al doilea și ultim mandat la Cotroceni.

”Kovesi sare la beregata lui Iohannis”

Astfel titram ”lovitura” din 25 octombrie. Atunci când avertizam că ”gata, cei care au pus-o procuror general european i-au dat azimutul! Iar Laura Codruța Kovesi nu s-a sfiit deloc în acceptarea noii misiuni ingrate. Una văzută însă ca un mijloc excelent pentru a își putea plăti, în sfârșit, polițele pe care fosta șefă a DNA consideră că încă le are față de Klaus Iohannis. Mai ales acum, când așa-zisul mascul alfa al statului român dă tot mai evidente semne de slăbiciune prezidențială”.

Mai ales că, totuși, Laura Codruța Kovesi a ajuns în fruntea EPPO strict în urma eforturilor logistice absolut nebănuite depuse în favoarea sa de Franța, la nivelul Comisiei Europene. Ca să nu mai vorbim că, ghinion, Franța tocmai ce se pregătește să preia , începând chiar de la 1 ianuarie 2022, președinția rotativă a Consiliului Europei. Astfel că ”reactivarea” sa intervenea exact cum nu se putea mai bine… Acum, desigur că acest ”Plan B” al taberei globaliste pare a avea și un punct slab! Și anume de ce ar da Laura Codruța Kovesi postul de procuror general european pe cel de procuror general al României? Numai că, așa după cum bine știu atât puținii apropiați ai acesteia, dar mai ales dușmanii săi, ”Zeița” nu este deloc mulțumită cu activitatea sa la ”Muzeul de ceară” de la Luxemburg. Activitate care o fi sublimă în fișa postului, dar în realitate lipsește cu desăvârșire! Cel puțin atâta vreme cât, învățată să bată cu pumnul în masă cerând decapări de premieri, Kovesi nu are voie acum să se atingă de ”greii” din statele occidentale. Trebuind să se mulțumească doar cu ”mărunțișul” de prin Bulgaria, România sau Slovacia…

Și Kovesi este plictisită de moarte, pierzându-și timpul mai mult pe la cumpărăturile efectuate în Germania alături de SPP-istul detașat de generalul Pahonțu. Plus bântuită de dorința de răzbunare împotriva celor care au ”predat-o necondiționat”! Dar mai ales ațâțată de visul de a ajunge, totuși, prima femeie președinte din România! Așa cum îi promisese la un moment dat Traian Băsescu… Și apoi Klaus Iohannis… Cei care ar putea simți pe propria piele ”blestemul” unei Kovesi ”seduse și abandonate”… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...