Așa o fi?

Așa o fi?

Iată că mușchii ”flexați” de statul român, mai ales pe perioada sistemului ticăloșit s-au ”fleșcăit” cu totul atunci când a venit vorba de ”repatrierea” miliardarului ”fugar” Sebastian Ghiță. ”IT”-istul care a construit un imperiu financiar absolut halucinant, aproape exclusiv din contractele cu instituțiile de forță ale statului român continuând să își bată joc pe față de serviciile secrete românești!

Mesajul lui Ghiță pentru serviciile românești
Oricum, în țară ancheta privind ”fuga” sa este atât de avansată, încât nici măcar acum, după atâția ani, nu s-a descoperit pe unde a trecut frontiera, chiar sub nasul unor structuri de filaj considerate de elită… Apoi, Ghiță deja se afișează ostentativ la vila sa dintr-o selectă zonă a ”orașului alb” Belgrad. Mai mult decât atât, acesta pur și simplu nu știe ce să mai facă nu doar cu libertatea sa, dar mai ales cu banii! Inclusiv cu miliardele care i-au rămas după ce principalele instituții ale statului român se aflau într-o adevărată întrecere socialistă a depășirii planului în ”umflarea” conturilor lui Ghiță. Dar și cu cei care continuă să îi vină regulat din România. Cash! Cu valiza! La două săptămâni! Pe ”felia severineană” a frontierei, transportați de aceiași doi ”cârciumari” de încredere! Astfel că, după o scurtă perioadă în care a mai stat cu capul la cutie, Sebastian Ghiță s-a apucat de făcut investiții spectaculoase în segmentul ”HORECA” de lux, peste tot prin lume. Iar după preluarea managerială a unui restaurant cu nume greu din Viena, Ghiță a bătut palma și cu discretul miliardar grec Ioannis Papalekas, pentru un ”deal” reciproc avantajos pentru plaja și clubul NAMMOS, din Mykonos!

Papalekas, ”Regele birourilor”

În cei 20 de ani petrecuți în România, omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a transformat fondul său de investiții Globalworth în cel mai mare proprietar de spații de birouri de lux din România. Însă trecut cu greu prin furcile caudine ale Dosarului SIF, miliardarul grec a decis în cele din urmă că este momentul să se retragă în glorie de pe piața românească.

Plaja NAMMOS, afacere suveică

Așa că a vândut tot! Iar despre banii încasați s-au creat deja tot felul de ”legende” în ”lumea bună” financiară. Însă pentru a înțelege adevăratele dimensiuni ale ”prețului corect” pentru care Papalekas s-a retras din România, este suficient să amintim că doar pentru ultimul pachet de acțiuni la Globalworth cedat cehului Radovan Vitek, ”Regele birourilor” a încasat nu mai puțin de 280 milioane de euro! Bani la vedere, declarați! Și uite cum, după ce în anii 90 a venit în România cu un capital care îi ajungea doar cât să cumpere câteva apartamente în zona Unirii, pe care le renova și apoi le închiria concetățenilor săi veniți cu afaceri în București, Papalekas a părăsit țara cu câteva miliarde bune de euro. Capital care a început să fie reinvestit în alte afaceri, unele dintre ele chiar în Grecia.

Ioannis Papalekas s-a retras în Grecia

Așa cum este și cazul preluării contractului cadru de închiriere al plajei NAMMOS, din ”stațiunea momentului”, Mykonos. Contract pe care l-a semnat cu ”Apele Române” grecești… Lăsând însă gluma la o parte, iată că informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată de ce s-a reorientat ”regele birourilor” spre o astfel de afacere! Pentru că, la sfârșitul acestei veri i-ar fi cedat-o miliardarului ”fugar” Sebastian Ghiță! Cel care era interesat în primul rând de Clubul NAMMOS, aflat pe plaja cu același nume. Acum, greu de precizat încă dacă Papalekas a fost de la început doar ”paravanul” lui Ghiță sau a primit oferta de nerefuzat” – cash! – din partea acestuia de-abia pe urmă…

Burci, Săvulescu…

Iată însă că stațiunea cunoscută drept ”paradisul LGBTQ”, pentru politica mai mult decât prietenoasă dusă față de comunitatea gay din întreaga lume nu se mai dovedește o locație chiar atât de sigură. Și asta după ce Cristi Burci a stricat ”piața informativă”, prin crearea aici a fostului ”Grup de la Mykonos”. Cel instalat la butoanele operative ale statului român în timpul guvernării deloc naivei Viorica Dăncilă.

Burci și Săvulescu, atinși de ”Blestemul Mykonos”

Atunci când Burci ajunsese la un asemenea nivel de influență, încât lideri politici, demnitari ai statului român și chiar oameni grei din sistem erau aduși la Mykonos cu avioane private, pentru a pune țara la cale la un pahar de șampanie. Iar pentru a fi siguri că nu dau nas în nas cu niciun conațional nedorit, ca să nu mai spunem de vreun eventual ofițer acoperit, ”întâlnirile de lucru” aveau loc pe plaja Jackie O. Celebră nu doar pentru personalitățile gay care o frecventează, dar și pentru prețurile prohibitive pentru deconturile unui serviciu secret românesc. Iată însă că, așa după cum dezvăluiam la acea vreme, o structură contrainformativă a reușit nu doar să penetreze gașca veselă de pe plaja Jackie O, dar și să destructureze apoi întreg ”Grupul de la Mykonos”. Cel care, în urma dosarelor deschise apoi pe bandă rulantă a fost nevoit să se relocheze în Emirate, devenind acum ”Grupul de la Abu Dhabi”.

De asemenea, și miliardarul Dragoș Săvulescu a avut apoi neplăcuta surpriză să constate că fițoasele locații din Mykonos nu mai sunt chiar atât de sigure ca altădată… Astfel că și acesta a avut destul de pătimit până a putut părăsi insula grecească. Iar dacă acum uite că apar informații și despre faptul că miliardarii Ghiță și Papalekas au fost ”prinși” în ițele afacerii din spatele plajei NAMMOS nu este doar așa, ca să se știe că se știe… Pentru că, dacă s-a luat deja ”urma banilor” înseamnă că a apărut o primă fisură în ”protecția de monolit” oferită până acum de timoratele servicii românești miliardarului sistemului. Și implicit că ”favoarea” cerută de serviciile militare italiene nu mai este de ajuns… Așa că mai rămâne de văzut dacă Ghiță va reuși sau nu să deschidă șampania la Clubul NAMMOS… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”